sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sunnuntain sämpylät n. 10 kpl

Sunnuntain kunniaksi leipälaatikko ammotti tyhjyyttään. Oli siis hyvä aika tehdä kotitekoisia sämpylöitä. Alla helpohko ohje:

Sämpylät n. 10 isoa

3.5 dl maitoa
1.5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1/2 rkl suolaa
6dl vehnäjauhoja
6dl graham täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl öljyä 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sokeri ja suola.

2. Kannattaa laittaa jauhot vaikka erilliseen kannuun, josta niitä on helppo lisäillä taikinaan. Kun jauhoja on puolet jäljellä, ala lisäilemään pikkuhiljaa myös öljyä. Kun taikina alkaa näyttämään valmiilta, vaivaa vielä 5-10 minuuttia.

3. Anna kohota puoli tuntia.

4. Kasta kätesi, jotta on helpompi pyöritellä taikinasta sämpylöitä pellille.

5. Anna sämpylöiden kohota pellilla vielä noin vartti.

6. Paista 225 asteessa 15 min.

7. Nauti

3. Anna kohota puoli tuntia

 4. Kasta kätesi, jotta on helpompi pyöritellä taikinasta sämpylöitä pellille.

7. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti