keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Uuniperuna ja -kalaa 2 annosta

Perunan ja kalan valmistaminen uunissa on helppoa ja vaivatonta. Aikaa tarvitset n. tunnin. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Valitse uuniperunaksi vähän isomman koon pottu. Tee ristiviilto päälle ja kääri perunat viiltopuoli ylöspäin folioon. Laita tunniksi uuniin.

Ranskankermasta saa mukavaa lisämakua uuniperunaan. Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunatiivistettä, basilikaa ja aromisuolaa 1/4 teelusikallista kutakin ja sekoita.
Laita ahvenfileet foliolle ja levitä sitruunatiivistettä päälle. Rouhi valkopippuria sekä suolaa joukkoon.

Basilika toimii myös kalan kanssa. Päälle vielä jäisiä puolukoita lisäämään kirpeyttä. Folio kiinni ja puoleksi tunniksi uuniin perunoiden kanssa.
Puolen tunnin päästä nosta ruoka uunista. Purista uuniperunoista viillot auki (kannattaa käyttää patalappuja) ja nosta lautaselle. Hyvää on :oP

Ainekset:
Uuniperuna:
2 Uuniperunaa
Foliota

Uuniperunan lisäke:
1 purkki ranskan kermaa
1/4 tl Sitruunamehutiivistettä
1/4 tl Basilika
1/4 tl aromisuolaa

 Kala:
2 Kalafilettä
1 tl Sitruunatiivistettä
 1 tl Basilikaa
1 tl Valkopippuria 1 tl Suolaa Puolukoita

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti