tiistai 30. lokakuuta 2012

Chorizo perunapannu

Tiistai-iltana teki mieli jotain erilaista. Tämä resepti on hieman edellisiä työläämpi, muttei kauhean vaikea.

Pilko perunat ja makkara sekä raasta juusto. Sekoita kananmunat erillisessä astiassa, jotta valkuaiset sekä keltuaiset sekoittuvat ja lisää melkein kaikki raastettu juusto, suola ja mustapippuri.

Kaada pannulle öljyä ja lisää perunat. Paista miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen kunnes perunat ovat pehmenneet (n. 1/2 tuntia). Lisää makkarat ja paista hetki. Lisää juustokanamuna tasaisesti pannulle. Paista kunnes kananmuna on lähes hyytynyt.

Jotta saat paistettua tasaisesti molemmilta puolilta on paistos käännettävä. Laita lautanen pannun päälle ja käännä. Ole nopea sillä vielä kiinteytymätön kananmuna valuu herkästi lautasten reunoilta. Liu-uta paistos takaisin pannulle. Paista vielä tovi ja ripottele loput juustoraasteesta päälle. Lisää vielä vähän basilikaa, mustapippuria ja jauhettua valkosipulia. Voit koristella vielä tomaatilla.

Ainekset:

1/2 kiloa perunoita
1/2 dl öljyä
200 g Chorizo-makkaraa
200 g juustoa
7 kpl kananmunia
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tomaatti.
1/2 tl basilikaa
1/2 tl jauhettua valkosipulia

Valmistusaika: n. 1h

1. Raa'at perunat paistumaan pannulle
2. Lisää pannulle makkarat
3. Valmista kananmunasekoitus 
4. Lisää juustokananmunasekoitus pannulle tasaisesti 
5. Kääntämisen jälkeen ripottele loput juustoraasteet päälle ja nauti :oP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti