tiistai 30. lokakuuta 2012

Chorizo perunapannu

Tiistai-iltana teki mieli jotain erilaista. Tämä resepti on hieman edellisiä työläämpi, muttei kauhean vaikea.

Pilko perunat ja makkara sekä raasta juusto. Sekoita kananmunat erillisessä astiassa, jotta valkuaiset sekä keltuaiset sekoittuvat ja lisää melkein kaikki raastettu juusto, suola ja mustapippuri.

Kaada pannulle öljyä ja lisää perunat. Paista miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen kunnes perunat ovat pehmenneet (n. 1/2 tuntia). Lisää makkarat ja paista hetki. Lisää juustokanamuna tasaisesti pannulle. Paista kunnes kananmuna on lähes hyytynyt.

Jotta saat paistettua tasaisesti molemmilta puolilta on paistos käännettävä. Laita lautanen pannun päälle ja käännä. Ole nopea sillä vielä kiinteytymätön kananmuna valuu herkästi lautasten reunoilta. Liu-uta paistos takaisin pannulle. Paista vielä tovi ja ripottele loput juustoraasteesta päälle. Lisää vielä vähän basilikaa, mustapippuria ja jauhettua valkosipulia. Voit koristella vielä tomaatilla.

Ainekset:

1/2 kiloa perunoita
1/2 dl öljyä
200 g Chorizo-makkaraa
200 g juustoa
7 kpl kananmunia
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tomaatti.
1/2 tl basilikaa
1/2 tl jauhettua valkosipulia

Valmistusaika: n. 1h

1. Raa'at perunat paistumaan pannulle
2. Lisää pannulle makkarat
3. Valmista kananmunasekoitus 
4. Lisää juustokananmunasekoitus pannulle tasaisesti 
5. Kääntämisen jälkeen ripottele loput juustoraasteet päälle ja nauti :oP

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Tomaattiset voisarvet kanamunalla (n. 12 kpl)



Sunnuntaiaamuksi on kiva tehdä jotain mukavaa. 


Sekoita leivinjauheet, jauhot ja suolat sulaan margariiniin. Vaivaa taikinaa varovasti ja lisää maito. Pilko tomaatti ja keitetty kananmuna. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli se pyöreäksi pöydälle. Jaa taikina kuuteen-kahdeksaan osaan esim. ohuella leikkuulaudalla, taikinaveitsellä tai muulla sellaisella. Lisää kevyesti täytettä kolmion leveään päähän ja kääri. Siirrä voisarvet pellille ja voitele kananmunalla. Ripottele vielä päälle juusto. Paista 200'c-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Raikas salaatti, haudutettu tee ja tuoremehu vielä viereen ja nauti!

Ainekset
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
1,5 dl maitoa
1 tomaatti
1 keitetty kananmuna
1 raaka kananmuna










lauantai 27. lokakuuta 2012

Halloween hyveet

Halloweenin kunniaksi oheinen helppo resepti..

Asettele digestive-keksit vaikka leivinpaperin päälle, jotta sulaa toffeelakritsi on helppo lisätä keksien päälle. Aseta karkit myös kätevästi esille. Kaada kattilaan kermaa ja pilkotut kick-patukat. Keitä ainekset yhteen. Kun seos kiehuu alenna lämpötilaa ja  keitä sitä vielä 5 minuuttia, jotta siitä tulee jähmeämpää.

Kaada toffeekinuski keksien päälle ja asettele pääkallot ja toukat paikalle. Anna jäähtyä ja nauti :oP

Ainekset:
1 dl vispikermaa
7 kick patukkaa
20 kpl digestive keksejä




Ihan ei tullut alkuperäisen veroisia, mutta hyviä kuitenkin. Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin:
http://canelia.vuodatus.net/blog/archive?&y=2012&m=10

tiistai 23. lokakuuta 2012

Vatturahka

Kun makean nälkä yllättää, on tästä helppo resepti. Vadelmien sijaan voi tietysti käyttää mustikkaa, mansikkaa tai muuta makeaa marjaa.

Kaada jälkiruoka-astiaan puolipurkkia rahkaa. Päälle vadelmat. Lisää hiukan sokeria ja kaakaojauhetta. Päälle vielä nokare kermavaahtoa.

Helpoiten pääseen näillä raaka-aineilla:
1 prk Ehrmann rahkaa
1,5 dl Vadelmia
2 tl kaakaojauhetta
1 tl sokeria
Pari painallusta purkkikermavaahdosta.



Makkaramunakokkeli (2 annosta)

Joskus jääkaapissa on vain valo, ehkä vähän HK:n sinistä viikonlopulta ja vihanneslaatikossa orpo tomaatti. Kurkun pätkä ja kermapurkki löytyy ovesta. Kun kurniva nälkä laittaa kaipaamaan jotain helppoa ja pikaista, on munakokkeli varteenotettava vaihtoehto.

Pilko makkarat ohueiksi paloiksi. Samalla menee myös tomaatti ja kurkku.

Lisää pannulle oliiviöljy. Sekoita kulhossa kanamunat ja kerma haarukalla rikkoen keltuaiset. Levitä kuumalle pannulle ja anna paistua tovi. Lisää juustoraastetta ja homejuuston nokareita. Kun munakas on hiukan hyytynyt, sekoita se lastalla kokkeliksi. Sekoita ja paista sekä lisää mausteet. Kaada munakokkeli lautasille odottamaan makkaroita.

Paista makkarat pannulla ja väsää lautaselle salaatti. Lisää paistetut makkarat ja ripottele juustoraaste munakkaaseen.

Valmista tuli. Ei muuta kuin syömään.

Ainekset:

Munakokkeli:
5 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta
25 g homejuustoa
1 tl viherpippuria
1/2 tl suolaa
1 tl chiliä

Makkara:
1 Makkara

Salaatti:

Salaatinlehtiä
Pala kurkkua
1 tomaatti

100 g fetaa


maanantai 22. lokakuuta 2012

Uuniperunaa tonnikalatäytteellä kahdelle

Laita uuni lämpiämään 225'c asteeseen. Pese perunat ja tee ristiviilto perunoiden päälle. Kääri perunat folioon ja laita lämpimään uuniin puoleksi tunniksi. Laske sen jälkeen lämpö 200 'c:en, sen jälkeen anna olla 30-60 minuuttia perunan laadusta riippuen, kunnes potut ovat kypsiä.

Ota kippo, johon voit sekoittaa täytteen ainekset.

Kun otat perunat uunista puristele ne auki patalappujen avulla. Avaa paketti ja lisää täyte perunoiden päälle. Tarjoile ja nauti :oP

Ainekset:

Uuniperuna:
2 isoa perunaa

Täyte:
1 prk Creme Fraiche
1 prk tonnikala
1 tl sitruunamehua
1 tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
70 g fetajuustoa

Fetan pilkkominen täytteeseen

Täyte valmiina

Asetelmaan saadaan vähän väriä paprikalla, kurkulla ja tomaatilla :o)

tiistai 9. lokakuuta 2012

Pekoninen homejuustokastike ja pastaa

Sateiseen päivään sopii pekonikermapiristys. Lisää kiehuvaan veteen oliiviöljy ja fusillit. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Samaanaikaan voit aloittaa tekemään kastiketta. Lisää pannulle oliiviöljyä ja pilko pekonit ja kalkkunat pannulle. Ruskista hetki ja lisää vehnäjauhot. Sekoita erilliseen kulhoon vesi, lihaliemikuutio ja kerma. Lisää nesteet pannulle kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet. Lisää mausteet ja ripottele sinihomejuusto. Anna kastikkeen kiehahtaa. Raasta juustoraaste ja lisää valmiin annoksen päälle. Mjaiskis :oP


Ainekset: (kahdelle)
Pasta
3 dl fusilli
1 rkl oliiviöljyä

Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
60g pekonia
60g savustettua perhekalkkunaa
1,5 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
0,5 lihaliemikuutio
2 dl kermaa
10g sinihomejuustoa
2 tl valkopippuria
1 tl suolaa

Juustoraaste:
20 g juustoa



torstai 4. lokakuuta 2012

Tomaattinen tonnikalakastike ja cappellit 2 annosta

Lisää oliiviöljy kiehuvaan veteen ja lisää Cappellit.

Liuota puolikas kalaliemikuutio veteen. Tarkasta, että paistinpannu on kuuma ja lisää tonnikala. Paista tovi ja ruskista jauhot. Lisää kalaliemi ja paseerattu tomaatti. Anna paistua kasaan. Lisää lopuksi mausteet.

Raasta vielä päälle juusto ja nauti :op

Ainekset:
Cappellia kattilallinen
1 rkl oliiviöljyä

Kastike:
1 prk tonnikalaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 kalaliemikuutio2 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria

Tonnikalapastan viereen sopii raikas salaatti

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kanapizza 2 annosta 1,5h


Kanapizza 2 annosta 1,5h

Laita uuni kuumenemaan 200'c-asteeseen. Laske kulhoon 2dl kädenlämpöistä vettä, lisää 1pss hiivaa ja 1/2 tl suolaa. Kannattaa huomioida, että vesi on oikean lämpöistä, jotta hiiva nostattaa taikinaa. Veivaa mukaan yli puolet jauhoista (3dl). Lisää 2 rkl öljyä ja loput jauhoista (2dl). Laita tässä välissä koipi-reidet uuniin ja anna taikinan kohota 50 minuuttia.

Levitä pellille leivinpaperi ja vähän jauhoja. Levitä taikina pyöreäksi käsin painelemalla kämmenellä pyörivin liikkein. Lisää päälle ketsuppi lusikalla levittäen. Levitä loput täytteet valintasi mukaan. Paista pizza uunissa 225 asteessa n.20 minuuttia. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:

Pohja:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa

Tomaattikastike:
Ketsuppia

Täyte-ehdotus:
1 kg broilerin koipi-reisi
250 g juustoa
1 kpl  mozzarella
8 kpl minitomaatteja
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl Oreganoa
1. Laita uuni kuumenemaan 200'c-asteeseen. Laske kulhoon 2dl kädenlämpöistä vettä, lisää 1pss hiivaa ja 1/2 tl suolaa. Kannattaa huomioida, että vesi on oikean lämpöistä, jotta hiiva nostattaa taikinaa. Veivaa mukaan yli puolet jauhoista (3dl). Lisää 2 rkl öljyä ja loput jauhoista (2dl). Laita tässä välissä koipi-reidet uuniin ja anna taikinan kohota 50 minuuttia.

Levitä pellille leivinpaperi ja vähän jauhoja. Levitä taikina pyöreäksi käsin painelemalla kämmenellä pyörivin liikkein.

2. Levitä loput täytteet valintasi mukaan. 

3. Paista uunissa Paista pizza uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia


4. Asettele tarjolle ja nauti :oP

maanantai 1. lokakuuta 2012

Kermaisen tomaattiset lihapullat n. 20 kpl

Tavallisiin lihapulliin saa hieman vaihtelua kun veden sijasta käyttää kermaa ja paseerattua tomaattia. Koska ruokailijat eivät liiemmin piitanneet sipulista jäi kuullotetut sipulit tällä kertaa lisäämättä. Valkosipulia ei kuitenkaan jätetty välistä.

Kaada kulhoon korppujauhot. Lisää kerma, paseerattu tomaatti, kananmuna ja mausteet. Sekoita hieman ja anna hetken imeytyä. Lisää jauheliha ja sekoita.

Pyöritä sopivan kokoisia lihapullia pellille. Paista 225'c asteessa puolisen tuntia.

Ainekset:
1 dl Korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 kananmuna
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria