sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hirvenlihamunakas

Paistiruokien paras puoli on jääkaappiin jäävät parhaat palat. Pienestä kiposta hirvenlihaa saa aikaan herkullisen munakkaan.

Sotke kananmunat ja maito lasikupissa, jotta saat keltuaiset rikki. Paloittele hirvenliha, tomaatti ja koskenlaskija. Lisää pannulle ensin voi ja sitten munamaito. Ripottele päälle paloitetut lihat, tomaatti ja koskenlaskija. Anna paistua tasaisesti. Siirrä lautaselle ja nauti :oP

Ainekset
1rkl voita
3 kpl kananmunia
0,5 dl maitoa
50g hirvenlihaa
1/2 tomaatti
25g Koskenlaskija viherpippuri
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Tähteet pannulle ja nauti :oP

Hirvenlihapaisti


Joskus käy sellainen onni, että pakkaseen on eksynyt hirvenlihapaisti. Tästä saa mallikkaan ruuan uunissa paistamalla. Laita uuni lämpeämään 100-asteeseen. Lisää suola ja mausteet hirvenpaistin pintaan. Tarkistathan, että kalvot on jo poistettu. Kääri folioon. Laitoin paistomittarinkin aineksiin, niin välttämätön se on kypsyyden kannalta. Anna paistin olla uunissa kunnes mittari näyttää 70.

Paista vielä kylkeen perunat sekä väännä sopiva salaatti. Leikkaa hirvenpaistista ohuita suikaleita ja nauti :oP

Ainekset:
1 kpl Hirvenpaisti
1 tl Mustapippuri
1/2 tl Suola
1 tl Meirami
Paistomittari
Ristikkoperunoita
Salatinlehtiä
Kurkkua
Tomaattia
Mozzarella

1. Mausta paisti ja kääri folioon.

Kylkeen perunat sekä salaatti ja nauti :oP

torstai 13. joulukuuta 2012

Hirvenlihahampurilaiset

Tavalliset hampurilaiset on nähty, mutta hirvenliha tuo hieman Suomen metsien eksotiikkaa kotisohville. Hirvenlihassa on vahva riistainen maku ja näin ollen todella sopivaa sämpylien väliin.

Lisää kulhoon hirvenliha, korppujauhot ja kananmuna sekä mausteet. Veivaa ainekset sekaisin. Laita pannu kuumenemaan ja pyörittele jauhelihasta ensin palloja, jotka sitten voi taputella pihveiksi. Paista molemmilta puolilta reilusti.

Täytä hampurilaiset oman maun mukaan ja tarjoile vaikka ranskalaisten kera :oP

Ainekset:

Pihvit:
400 g jauhettua hirvenlihaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
3 tl valkosipulijauhetta
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
2 rkl voita paistamiseen

Hampurilainen:
Hampurilaissämpylöitä
Cheddar juustoa
Tomaattia
Salaattia
Hampurilaismajoneesia
Sinappi
Ketsuppi

1. Kulhossa kuntoon ja pannulle paistumaan.

2. Tarjoa vaikka ranskalaisten kera ja nauti :oP

lauantai 1. joulukuuta 2012

Lohikiusaus

Joskus tekee mieli herkutella kalalla. Silloin on kiva tehdä helppo lohikiusaus. 

Laita uuni lämpiämään 200'c-asteeseen. Kuori perunat ja pilko ne tikkumaisiksi, jotta ne kypsyvät hyvin uunissa. Voitele vuoka voilla ja lisää perunat. Pilko graavilohi sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita vuokaan. Nypi koskenlaskijasta pieniä paloja ja kaada päälle kerma ja maito. Laita uuniin 200'c asteeseen noin 1 tunti. 

Ainekset:
1 ruokalusikallinen voita
1 kg perunaa
300 g graavilohta siivuina
100g Koskenlaskija viherpippuri
3 dl kermaa
2 dl maitoa

1. Pilko perunat ja lohi vuokaan

2. Lisää kaikki ainekset

3. Paista uunissa 200'c n. 1 tunti

4. Asettele lautaselle ja nauti :oP