sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hirvikäristys

Joululahjaksi saatu valurautapata ja pakkasessa majailevat hirvenpaistit saivat aikaan ajatuksen hirvikäristyksestä.

Ota hirvipaisti pakkasesta ja anna sulaa 1-2 tuntia, kunnes se on pinnaltaan sulannut. Aseta paisti leikkuulaudalle ja vuole ohuita siivuja. Laita pannu lämpeämään ja lisää rasva. Ruskista siivut pienissä erissä, jotta pata ei viilene liiaksi. Kun kaikki siivut ovat ruskistettu, lisää mustapippuri, suola ja pilkottu sipuli. Pienennä levyä ja lisää olut. Anna kärityksen hautua 45 minuuttia. Tarkista nesteen riittävyys ja lisää tarvittaessa vettä. Anna hautua vielä 45 minuuttia.

Kuori ja pilko perunat. Keitä kattilassa. Lisää kulhoon perunat, voi, maito sekä suola. Vatkaa.

Asettele perunamuussi lautaselle. Pyöräytä kauhalla pieni kolo käristykselle. Lisää käristys keskelle, lisää puolukka ja nauti ;o)

Hirvikäristys
500-600g hirvenpaistia
125 g voita
7 mustapippuria
2 tl suolaa
1 sipuli
1,5 dl olutta
1,5 dl vettä tarvittaessa

Perunamuussi
6-7 isoa perunaa
2 dl maito
50 g voita
1 tl suolaa

Ruskista siivut pienissä erissä.

Lisää suola, pippuri, sipuli ja olut.

 Valmista perunamuusi

Aseta tarjoiltavaksi ja nauti :oP


3 kommenttia:

  1. Oi nam. Mä tiedän mitä meillä syödään ensi viikonloppuna. Tosin ihan vaan porosta, kun sellaista tuolla on vielä pikkuköntsä pakkasessa.

    Ja nyt tiedän mistä mä tulen katsomaan, kun inspiraatiopula iskee viikonloppuruoissa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *vaan* porosta :oP Mukavaa, että löytyi jotain kivaa kokattavaa :o)

      Poista
    2. No on se vaan, kun poroa on yleensä saatavilla, hirveä ei. ;)

      Poista