perjantai 18. tammikuuta 2013

Palapaisti


Pakastimen nitistessä liitoksissaan, piti yksi lihakimpale jättää ulkopuolelle. Tuollaisesta luupalasta tuli mieleen tehdä palapaistia.

Laita uuni lämpenemään 175'c-asteeseen. Lisää pataan voita ja ruskista palapaisti osissa. Laita lopuksi mukaan vielä porkkanat. Lisää erilliseen kannuun vesi, punaviini/olutta sekä lihaliemi. Lisää nesteeseen kourallinen vehnäjauhoja ja kaada pataan. Lisää vielä pippurit, suola ja ketsuppi. Laita pata uuniin vähän päälle kahdeksi tunniksi. Mikäli palapaisti jää liian nestemmäiseksi, voit paistaa hetken keittolevyllä. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Palapaisti
500 g palapaistia (hirvi, villisika yms.)
20 g voita
3 dl vettä
1 dl punaviiniä tai olutta
2 dl kermaa
2 porkkanaa
1 lihaliemikuutio
0.5 dl vehnäjauhoja
8 mustapippuria
1 tl suolaa
2 rl ketsuppia

5 Perunaa
Suolakurkkua
Punajuurta
Puolukoita

(Hirvi) Palapaistin ravintosisältö
Ravintosisältö / 100 g
Energia 104 kcal / 100 g
Energia 434 kJ / 100 g
Proteiini 10,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,6 g / 100 g
Rasva 5 g / 100 g
Alkoholi 0,3 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %



1. Pilko paisti sopivan kokoisiksi paloiksi

2. Lisää pataan voita ja ruskista palapaisti osissa. Laita lopuksi mukaan vielä porkkanat.

3. Lisää neste, mausteet sekä vehnäjauhot ja laita pata uuniin 175'c kahdeksi tunniksi


4. Mikäli palapaisti jää liian nestemmäiseksi, paista hetki keittolevyllä


Asettele lautaselle ja nauti :oP



Muunnelma reseptistä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/05/palapaisti.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti