torstai 31. tammikuuta 2013

Villisian ribs

Lisää kylki- ja inkivääripalat isoon kattilaan. Anna kiehua n. 15 minuuttia. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 180 'c.

Tässä välissä on hyvä tehdä marinadi. Sekoita kaikki ainekset keskenään muovikeppoon.

Nosta kylkipalat pihdeillä uunivuokaan. Lisää ribsien päälle öljy sekä mustapippuri ja tämän jälkeen marinadi. Kaada omenasiideri erilliseen uunivuokaan ja laita uunin pohjalle. Ribsit ylätasolle. Omenasiideri alhaalla antaa makua ribseille. Kypsennä 40 minuuttia ja kääntele lihat. Paista vielä n. puoli tuntia tai kunnes liha on kypsää. Nosta lihat uunista ja peitä foliolla. Ota myös siideri pois uunista.

Laita perunat pellin päällä uuniin ja nosta lämpö 225 'c-asteeseen. Anna olla uunissa noin 15 minuuttia.

Ribs 1 1/2 kg possun kylkipala
n.5 cm pala inkivaarinjuurta reiluiksi paloiksi leikattuna (ei tarvitse kuoria)
1 rkl maapähkinäöljya (kasviöljykin kay)
ripaus mustapippuria myllystä

Marinadi:
2 kpl valkosipulinkyntta murskattuna
murskattuna ripaus merisuolahiutaleita
1 dl paseerattua tomaattia
2 rkl soyakastiketta
1 tl chillia jauheena
2 tl raastettua inkiväärinjuurta
1 dl juoksevaa hunajaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 dl Calvadosta

Uuniin:
3 dl omena siideriä

Perunat:
450 g lankkuperunoita

1. Keitä kylkipaloja n. 15 minuuttia

2. Kypsennä uunissa n. 40 minuuttia. Kääntele lihat ja kypsennä vielä n. puoli tuntia.

3. Asettele lautaselle vaikka punajuuren kera ja nauti :oP




 Resepti on muunnelma alkuperäisestä: http://ruokaohjeresepti.fi/possun/mausteista-possun-grillikylkea-spare-ribs-resepti-ja-ruokaohje/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti