lauantai 16. helmikuuta 2013

Maksapihvit ja haudutettu sipuli


Reseptissä menee hiukan yli 20 minuuttia, joten vaikka tekemistä on jonkun verran, niin aika helpolla pääsee. Laita uuni lämpenemään 225'c tasalämmölle ja pilko sipulit. Laita ranskikset uuniin ja pannu liedelle lämpenemään. Lisää pannulle öljy ja viipaloidut sipulit. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat kullan keltaisia. Alenna lieden lämpötilaa. Sekoita desimittaan vesi, balsamiviinietikka ja sokeri. Lisää neste, suola ja mustapippuri pannulle ja anna hautua kannen alla. Tässä välissä on hyvä viipaloida maksapihvit.  Kun sipulit ovat pehmeitä, nosta ne astiaan ja peittele alumiinifoliolla.

Lisää pannulle voi ja naudanmaksa viipaleina. Paista molemmilta puolilta 2 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Kokeile kypsyyttä leikkaamalla yksi pihvi. Sisusta voi olla hieman punainen, mutta ei verinen. Nosta maksapihvit astiaan ja peitä alumiinifoliolla.

Lisää pannulle kerma, maizena ja mausteet. Keitä kokoon muutama minuutti.

Ota ranskikset uunista, asettele maksapihvit, kermakastike, sipuli sekä ranskikset lautaselle ja nauti :oP

Perunat
450g ranskalaisia

Haudutettu sipuli:
2 kpl sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl vettä
2 rkl Balsamiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Maksapihvit:
400 g naudanmaksaa
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria


Kastike:
2 dl ruokakermaa
1 rkl maizenaa
1 tl sokeria
1 tl meiramia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria



1. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat kullan keltaisia

2. Viipaloi maksa vähän alle 1 cm paksuisiksi

3. Sekoita balsamiviinietikka, sokeri ja vesi.

4. Lisää neste sipuleille ja paista, kunnes sipuli on pehmeää

5. Paista pihvejä 2 minuuttia molemmilta puolilta

6. Nosta pihvit astiaan ja lisää kerma ja mausteet

7. Asettele lautaselle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti http://www.maku.fi/resepti/maksapihvit-ja-haudutettu-sipuli#axzz2L48LnZ4O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti