maanantai 4. helmikuuta 2013

Pannukakku

Hernekeiton jälkeen on saatava pannukakkua. Aseta uuni lämpenemään 250 'c-asteeseen. Laita voi kippoon ja sulata mikrossa juoksevaksi. Lisää kippoon kananmunat ja vatkaa keltuaiset rikki. Lisää maito, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot vuorotellen voin kanssa koko ajan vatkaten. Anna kohota 30 minuuttia.

Ripottele pellille vettä, jotta leivinpaperi jää paremmpin kiinni pellille. Kaada päälle kohonnut taikina ja paista uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpöä 225'c ja paista vielä 13 minuuttia tai pinta on saanut kauniin värin.

Kun pannukakku on vielä uunissa voi vatkata kermavaahdon valmiiksi. Lisää kerma ja sokerit kippoon ja vatkaa kunnes kerma on kuohkeaa. Asettele pannukakku, hillot ja kermavaahto lautaselle ja nauti :oP

Pannukakku:
4 kananmunaa
1 l maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 dl voita

Oheiset:
2 dl kermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikka- tai omenahilloa

1. Vatkaa kananmunien keltuaiset rikki, lisää maito ja kuivat aineet sekä voi

2. paista 250'c uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpöä 225'c ja paista vielä 13 min 

3. Ota pois kun pinta on kauniin värinen

4. Lisää kermavaahto sekä hillo ja nauti :oP



Alkuperäinen resepti http://www.valio.fi/reseptit/pannukakku-1/?snsrc=aws_e4d385d50925e4bf733d8811f57a57af18493179139&snkw=pannukakku&gclid=CNjDibH8mbUCFTJ2cAoddHsAzw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti