Viikonloppuruuaksi kelpaa hirvenlihakeitto. Vaivattomalla ruualla on vain pitkä valmistusaika n. 3 tuntia. Keittoon on hyvä käyttää niskaa ja kylkeä. Laita kattilaan kiehumaan lihat luineen n. 1 1/2 tunniksi. Siivilöi välillä vaahtoa pois. Kuori tällä välin perunat ja porkkanat. Kun lihat on kiehuneet 1 1/2 tuntia, niin nosta lihat kattilasta ja irroita lihat luusta. Laita lihat, perunat, porkkanat ja vihannessekoitus kiehumaan vielä 1 1/2 tunniksi. Asettele lopuksi lautaselle ja nauti :oP
Ainekset
Hirven niskaa
Hirven kylkeä
6-7 perunaa
2 porkkanaa
1 pss vihannessekoitus
1. Ota esille Lihat ja laita kiehumaan kattilaan.
2. Kuori ja pilko tällä välin perunat ja porkkanat.
3. n. 1 1/2 tunnin kuluttua nosta lihat keitosta ja irroita luusta.
4. Anna kiehua kaikkien aineiden kanssa vielä 1 1/2 tuntia.
5. Asettele lautaselle ja nauti :oP
alkuperäinen resepti: http://ruoka.fi/reseptit/hirvenlihakeitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti