lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hirvenlihakeitto

Viikonloppuruuaksi kelpaa hirvenlihakeitto. Vaivattomalla ruualla on vain pitkä valmistusaika n. 3 tuntia. Keittoon on hyvä käyttää niskaa ja kylkeä. Laita kattilaan kiehumaan lihat luineen n. 1 1/2 tunniksi. Siivilöi välillä vaahtoa pois. Kuori tällä välin perunat ja porkkanat. Kun lihat on kiehuneet 1 1/2 tuntia, niin nosta lihat kattilasta ja irroita lihat luusta. Laita lihat, perunat, porkkanat ja vihannessekoitus kiehumaan vielä 1 1/2 tunniksi. Asettele lopuksi lautaselle ja nauti :oP


Ainekset
Hirven niskaa
Hirven kylkeä
6-7 perunaa
2 porkkanaa
1 pss vihannessekoitus

1. Ota esille Lihat ja laita kiehumaan kattilaan.

2. Kuori ja pilko tällä välin perunat ja porkkanat.

3. n. 1 1/2 tunnin kuluttua nosta lihat keitosta ja irroita luusta.

4. Anna kiehua kaikkien aineiden kanssa vielä 1 1/2 tuntia.

5. Asettele lautaselle ja nauti :oP

alkuperäinen resepti: http://ruoka.fi/reseptit/hirvenlihakeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti