sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Naudanpaistista pihveiksi

Prismassa oli HK:n naudanpaisti tarjouksessa, joten sunnuntain kunniaksi ajattelin paistella naudanpihvejä.

Koko homma kannattaa aloittaa laittamalla kaikki tarvittavat ainekset esiin ja aloittamalla tuolla oliiviöljykastikkeella. Ota ainekset esiin, purista valkosipulinkynnet astiaan ja lisää loput ainekset. Sekoita hyvin.

Salaatti kannattaa valmistaa seuraavaksi. Pilko paprikat sekä miniluumutomaatit ja revi salaatti. Huuhtele koko komeus ja laita esille.

Laita uuni lämpenemään 225'c-asteeseen ja ota pata liedelle keskilämmölle. Tee rypsiöljy, mustapippuri, lihaliemimarinadi syvään lautaseen ja leikkaa paistista noin 1 cm paksuisia pihvejä. Laita perunat uuniin. Kääntele pihvit marinadissa ennen pataan laittoa. Varo räiskyvää öljyä. Paistele 2 minuuttia per puoli ja asettele viereiselle lautaselle. Paista vain 1-2 pihviä kerrallaan, jotta pata ei kylmene liikaa.

Kun pihvit on paistettu, nosta perunat uunista, asettele kaikki lautaselle ja nauti :oP

Pihvit:
800 g naudanpaisti
1dl rypsiöljyä
Ripaus mustapippuria
1 lihaliemikuutio

Pihvin päälle kastike:
1/4 purkkia oreganoa
2 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 limen mehu puristettuna
1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
3/4 dl oliiviöljyä

Perunat:
450g lohkoperunoita

Salaatti:
1kpl salaattisekoitus
50g miniluumutomaatteja
1/2 vihreä paprika
1/4kpl lime

1. Ota kaikki ainekset esille oliiviöljykastikkeelle (kuvasta puuttuu oregano)

2. Sekoita yhteen ja laita odottamaan pihvejä.

3. Tee rypsiöljy, mustapippuri, lihaliemimarinadi valmiiksi ja leikkaa paistista 1 cm pihvejä.

4. Paista 1-2 pihviä kerrallaan padassa n. 2 minuuttia per puoli,..

5. ..jotta pihvi on kypsää

6. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti