lauantai 31. elokuuta 2013

Hirvenlihalasagne

Lisää pannulle ripaus oliiviöljyä ja pilkotut sipuli sekä valkosipuli. Kuulota hetken ja lisää jauheliha. Anna lihan ruskistua, jonka jälkeen lisää mausteet ja tomaattimurskan.

Raasta juusto ja laita uuni lämpenemään 200'c. Lisää kattilaan 5 rkl voita ja anna kermamaidon kiehahtaa. Lisää 100 g juustoraastetta ja sekoita kunnes juustot ovat sulaneet. 

Voitele vuoka. Aloita jauhelihakastikkeella, lisää voijuustokermamaitokastike ja latele levyjä. Toista kunnes jauhelihakastike loppuu. Lisää vielä päälle voijuustokermamaitokastike ja juustoraastetta. Anna olla uunissa 200'c 30 minuuttia. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Ainekset:

8 kpl lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
1/2 rkl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulin kynsi
1 kpl sipuli
500 g hirvenjauhelihaa
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Juustokastike
5 rkl voita
4,5 dl maitoa
3 dl kermaa
200 g juustoraastetta

1. Lisää pannulle ripaus oliiviöljyä ja pilkotut sipuli sekä valkosipuli. Kuulota hetken ja lisää jauheliha. Anna lihan ruskistua, jonka jälkeen lisää mausteet ja tomaattimurska.

2. Lisää kattilaan 5 rkl voita ja anna kermamaidon kiehahtaa.

3. Lisää 100 g juustoraastetta ja sekoita kunnes juustot ovat sulaneet.

4. Voitele vuoka. Aloita jauhelihakastikkeella, lisää voijuustokermamaitokastike ja latele levyjä. Toista kunnes jauhelihakastike loppuu.

5. Lisää vielä päälle voijuustokermamaitokastike ja juustoraastetta.

6. Anna olla uunissa 200'c 30 minuuttia. Asettele lautaselle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/178/Lasagne/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti