maanantai 12. elokuuta 2013

Kauraisat ruisvehnäsämpylät

Sekoita  kaurahiutaleet, jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Lisää kananmuna ja kädenlämpöistä vettä. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Anna taikinan kohota liinan alla 45 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 'c asteeseen.
Muotoile taikinasta sämpylöitä 7 kpl (kastele ensin kädet, jotta muotoilu on helpompaa) ja paista 200'c-asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia. Anna leivän olentua liinan alla vartti ja nauti :oP

2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
3 dl vettä
1 muna

1. Sekoita kaurahiutaleet, hiiva, suola ja jauhot keskenään.

2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita. Anna kohota 45 minuuttia
3. Paista uunissa 200 'c-asteessa 15 minuuttia. Anna vetäytyä liinan alla vartti ja nauti :oP


3 kommenttia:

  1. Tein näitä ja laitoin vielä vähän kurpitsansiemeniä joukkoon niin tuli kyllä ehkä parhaat sämpylät ikinä!

    VastaaPoista
  2. Loistava vinkki. Ripottelitko päälle vai taikinan joukkoon? Hyvä kun maistui :oP

    VastaaPoista
  3. Laitoin sekä taikinan joukkoon että päälle koristeeksi :)

    VastaaPoista