tiistai 26. marraskuuta 2013

Proteiinipatukat kotona

Illalla piti tehdä jotain makean nälkään. Mikäli ainekset löytyy kaapista ei näiden tekemisessä kauaa mene (15 min + aika sitten jääkaapissa). Näillä annosmäärillä syntyy n. 5 kpl patukoita.

Aloita sekoittamalla kaikki kuivat aineet keskenään. Kaurahiutaleita voi vähän murentaa pienemmiksi palasiksi. Lisää vettä 8 rkl pikkuhiljaa kokoajan sekottaen. Kun massa on jo aika kiinteää, muovaile siitä patukoita leivinpaperille. 

Leikkaa suklaa pieniksi suikaleiksi ja lisää mukiin. Kiehauta vettä vedenkeittimellä ja laita muki vesihauteeseen.

Levitä sulanut suklaa patukoiden päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään. Lopuksi aseta tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:
8 rkl mantelirouhetta
2 dl kaurahiutaleita
2 dl Fast proteiinijauhe (kaakao)
4 tl kaakaojauhetta
ripaus vaniljasokeria 
n. 8rkl vettä
8 palaa 70% tummaa suklaata


1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

2. Lisää pikkuhiljaa vesi kokoajan sekoittaen

3. Muotoile massasta patukoita

4. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä patukoiden päälle

5. Asettele tarjolle ja nauti :oP



Alkuperäinen resepti:

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Porsaanfileet pannulla, omatekoinen marinadi ja valkosipulivoi

Välillä voi oikeasti tehdä blogin nimen mukaista ruokaa. Aloita valkosipulivoin tekemisellä lisäämällä erillisen kuppiin 3rkl voita. Kuori 2 valkosipulinkynttä ja purista kuppiin. Sekoita kunnolla.

Huuhdo salaatti, pilko tomaatti, kurkku ja paprika. Lisää päälle Hesen talonsalaattikastike.

Sitten pihvien kimppuun. Laita pannu lämpenemään. Marinaadiksi voi tehdä Knorr mainoksissa paljastetun salaisuuden, eli sekoita erilliseen kulhoon 3 rkl oliiviöljyä ja yksi lihaliemikuutio. Lisää pannulle 1 rkl voita. Laita pihvit marinaadi kulhoon ja marinoi molemmat puolet. Laita suoraan pannulle ja paista muutama minuutti per puoli. Lisää ihan lopuksi molemmille puolille mustapippuria ja suolaa (suolaa on jo lihaliemikuutiossa, joten paljoa ei tarvi). Asettele lautaselle ja nauti :oP

Ainekset:

Piffit:
4-5 kpl Maustamattomia porsaanfileitä
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Marinadi:
3 rkl oliiviöljyä
1 lihaliemikuutio

Salaatti:
1/2 Jäävuorisalaattia
2 Tomaattia
1/4 Kurkkua
1/4 paprika
Hesen talonsalaattikastike

Valkosipulivoi:
3 rkl voita
2 valkosipulin kynttä

1. Asettele lautaselle ja nauti :oP


maanantai 11. marraskuuta 2013

Unelmakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 'c-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kaikki kuivat aineet erilliseen keppoon ja lisää siivilän lävitse. Paista uunissa 225 asteessa n. 8 min.

Laita pöydälle leivinpaperi ja levitä siihen sokeria. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Lisää kippoon kuohukerma ja sokerit. Vatkaa kuohkeaksi. Viipaloi banaanit. Levitä kerma ja banaanit jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle. Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Asettele tarjolle ja nauti :oP

pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajouhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

täyte:
4 dl kuohukermaa
2 banaania
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Asettele lautaselle ja nauti :oP




Alkuperäinen resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/14674/Suklaak%C3%A4%C3%A4retorttu/

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hirven kulmapaisti uunissa

Tässä herkullinen ja helppo, mutta aikaa vievä ruoka. Yhteensä tähän menee noin 12 tuntia.

Ota pakastettu kulmapaisti sulamaan edeltävänä päivänä. Anna sulaa 4 tuntia. Lisää suolaa, pippuria ja tinjamia pinnalle ja annan hirven raakakypsyä yön yli. 

Lämmitä uuni 110’c asteeseen. Pilko sipulit 4 osaan, porkkanat 3 osaan ja lantut suurinpiirtein saman kokoisiksi. Paista paisti kevyesti pinnalta ja laita paistopussiin. Lisää paistin päälle pekoni ja sipulit, lanttu sekä porkkananpalat viereen sisälle paistopussiin. Muista leikata pussin nurkkaan pieni reikä. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 65 astetta (n. 3 tuntia).

Nosta paisti jäähtymään ja valmista kastike. Kaada paistinliemi siivilän läpi muovikeppoon. Ylimääräisen paistinliemen voi pakastaa käytettäväksi myöhemmin. Lisää pannulle voita. Tämän jälkeen paistinliemi ja kerma. Lisää maizenaa kunnes kastike sakeutuu. Lisää vielä konjakki. 

Leikkaa paistista ohuita siivuja, asettele kaikki tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:
1,5-2 kg hirven paisti
2-3 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
2 tl tinjamia
4 valkosipulin kynttä
170g amerikan pekonia
3 sipulia
7 porkkanaa
1 lanttu

Ainekset kastikkeeseen:
n.1,5 dl paistin lientä
2 dl ruokakermaa
maizenaa
0,5 dl konjakkia




1. Paista hirvi kevyesti pannulla. Lisää paistin päälle pekoni ja kasvikset paistopussiin.

2. Anna paistua kunnes mittari näyttää 65 astetta

3. Asettele kasvikset esille

4. Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja asettele tarjolle.

5. Asettele lautaselle ja nauti :oP




perjantai 8. marraskuuta 2013

Metson rintaa

Irroita rintapalat sekä koivet metsosta terävällä veitsellä, varo sisäfileitä. Poista kalvot. Laita pannu lämpiämään ja lisää voita noin 2 rkl. Paista ensin rintapalat. Rintapalat kannattaa ensin paistaa pinnalta ja sen jälkeen pilkkoa viipaleiksi. Lisää sisäfileet ja paista pikaisesti molemmilta puolilta. Laita ruispalat paahtimeen. Tarjoile ruisleivän päällä puolukkahillon kera. Lisää alle salaatti ja nauti :oP

Aineikset:
Kokonainen metso
Salaatti
6 kpl ruispaloja
voita
Puolukkahilloa
1. Leikkaa rintapalat ja sisäfileet irti metsosta
2. Paista rintafileet voissa
3. Lisää sisäfileet viimeiseksi ja paista pikaisesti molemmilta puolilta
4. Paahda ruisleipä, asettele nautittavaksi ja nauti :oP