torstai 23. tammikuuta 2014

Minipitsat (hiivaton)

Ohessa ohje hiivattomien minipitsojen tekemiseen. Eräänä iltana, kun teki mieli jotain muuta kuin leipää, eikä kaapista löytynyt hiivan muruakaan piti kehittää jotain.

Laita uuni lämpenemään 200'c-asteeseen ja laita yksi uunipelti uuniin. Lämmin uunipelti saa aikaan paremman pohjan. Sekoita jauhot, jauheet, mausteet ja suola keskenään. Lisää muovikulhoon vesi ja hiljalleen kuivat aineet. Lisää vielä oliiviöljy. Pyöritä taikinasta pyöreät pizzapohjat leivinpaperille. Lisää haluamasi täytteet ja laita uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on kullan ruskeaa. Asettele lautaselle ja nauti :oP


Ainekset:

pohja:
1 dl ruisjauhoja
2 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl tinjamia
1/2 tl basilikaa
1/2 tl suolaa
1 dl vettä (kädenlämpöistä)
1 rkl oliiviöljyä

täyte esimerkki:
5 viipaletta metvurstia
1/2 tomaatti
3 pepperonia
1 dl juustoraastetta
1 tl pizzamaustetta

1. Sekoita ensin kuivat aineet erilliseen kippoon ja lisää sitten hiljalleen veteen. Lopuksi sitten vielä öljy

2. Levitä leivinpaperille hieman jauhoja ja puolita taikina. Painele pieniä pitsapohjia.

3. Lisää haluamasi täytteet ja paista 200'c asteessa noin 10 minuuttia

4. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti