Tässä välissä on hyvä vaivata pitaleivän taikina. Ota esiin uunipelti ja siihen leivinpaperi valmiiksi. Lisää kulhoon kädenlämpöistä vettä noin 3 dl. Sirottele kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja pikkuhiljaa noin 6 dl. Sekoita öljy mukaan taikinaan ja loput jauhot. Pyöritä taikinasta pallot ja levitä ne pellille ohuiksi ympyröiksi.
Laita pannu lämpenemään liedelle. Nosta liha uunista ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita uuni lämpenemään 250'c asteeseen pitaleipiä varten. Levitä lihat pannulle ja mausta cayanne- ja valkopippurilla sekä herbamare yrttisekoituksella. Kääntele hieman, jotta lihat ruskistuvat.
Paista pitaleipiä 250'c asteessa 5 minuuttia. Leikkaa leivistä auki, täytä ja nauti :oP
Paistiviipaleet:
1/2 kg villisianfilettä.
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 kpl lihaliemikuutio
1 tl voita
1 tl cayanne-pippuria
1 tl valkopippuria
1 tl herbamare
Pitaleipä:
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä.
Salaatti:
Frisee salaattia
Suolakurkkua
Tomaattia
Salaattikastiketta
1. Laita filee folioon ja lisää suola, öljy sekä lihaliemikuutio. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja 100'c asteiseen uuniin. Vaivaa tällävälin pitaleipä taikina valmiiksi.
2. Kun paistomittari näyttää 85'c, ota liha pois uunista ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita uuni lämpenemään 250'c-asteeseen.
3. Ruskista lihaviipaleet voissa pannulla. Lisää cayanne ja valkopippuri sekä herbamare yrttiseos.
4. Paista pitaleipiä 250'c-asteessa viisi minuuttia.
5. Leikkaa leipä auki, lisää liha sekä salaatti ja nauti :oP
Linkki Pitaleivän reseptiin:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2177/Pitaleip%C3%A4,%20itseleivottu/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti