sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ahvenet savustettuna

Mökillä pitää tietysti laskea verkot ja kun verkkojen mukana nousee ahvenia, on ne pakko savustaa. Perkaa ahvenet ja lisää hieman merisuolaa ahventen sisälle. Lisää leppälastuja savustuspönttöön, laita vielä katajanoksa ja sen päälle sokerinpala. Sytytä tulipesä ja laita ahvenet pönttöön. Anna olla noin puolituntia (yleinen ohje taitaa olla puoli tuntia/kilo). Aseta lautaselle ja nauti :oP

Ainekset:
2 kpl ahventa
1 1/2 rkl merisuolaa
1 kpl sokeripala
1/3 pussia Leppälastuja
1 kpl katajanoksa

Kylkeen:
300g uusia perunoita
voita
lehtisalaattia
kurkkua
paprikaa
tomaattia
punajuurisalaattia


1. Perkaa ahvenet ja lisää hieman merisuolaa.

2. Lisää leppälastuja savustuspönttöön, laita vielä katajanoksa ja sen päälle sokerinpala.

3. Sytytä tulipesä ja laita ahvenet pönttöön.

4. Anna olla noin puoli tuntia (yleinen ohje taitaa olla puoli tuntia/kilo).

Aseta lautaselle ja nauti :oP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti