sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vadelmaraparperikiisseli

Mökillä olivat raparperit kasvaneet, joten oli taas aika tehdä raparpereista jotain. Tästä hiukan makeampi kiisseli vadelmien kera.

Laita vesi kiehumaan. Huuhdo ja kuori raparperin varret. Pilko ne sen jälkeen noin 2 cm paloiksi.

Lisää sokeri kiehuvaan veteen ja anna kuplia hetki. Lisää perään raparperinpalat. Odota 5 minuuttia ja lisää vadelmat. Anna kiehua kunnes raparpelipalat ovat hajonneet.

Laita perunajauhot kuppiin ja lisää n. 0,5 dl vettä koko ajan sekottain. Kaada perunajauhovesisekoitus ohuena nororoa koko ajan sekottaen kiisseliin ja anna kiehahtaa.

Anna kiisselin jäähtyä, aseta tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:
10 raparperin vartta
14 dl vettä
3 dl sokeria
5 rkl perunajouhoja
0,5 dl vettä (perunajauhoille)
2,5 dl vadelmia

1. Laita vesi kiehumaan. Huuhdo ja kuori raparperin varret. Pilko ne sen jälkeen noin 2 cm paloiksi.

2. Lisää sokeri kiehuvaan veteen ja anna kuplia hetki. 

3. Lisää perään raparperinpalat. 

4. Odota 5 minuuttia ja lisää vadelmat. Anna kiehua kunnes raparpelipalat ovat hajonneet.

5. Laita perunajauhot kuppiin ja lisää n. 0,5 dl vettä koko ajan sekottain. Kaada perunajauhovesisekoitus ohuena nororoa koko ajan sekottaen kiisseliin ja anna kiehahtaa. 

6. Anna kiisselin jäähtyä, aseta tarjolle ja nauti :oP

Alkuperäinen resepti: http://www.makuja.fi/reseptit/raparperikiisseli-kermamaidon-kera/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti