maanantai 20. lokakuuta 2014

Hirven lehtipihvit ulkofileestä

Piti taas tyhjentää pakkasesta viimevuotiset lihat. Koska ruokailijoista osa puolustaa lehtipihvien kuninkuutta annoksissa, tuli tuli tuosta ulkofileen pätkästä tehtyä muutama normaali pihvi ja taputeltua muutama lehtipihveiksi.

Leikkaa fileestä noin 1,5 cm leveitä pihvejä. Nuiji pihvit noin puolen sentin paksuiksi.

Sekoita marinadin ainekset laakeeseen vuokaan ja marioin pihvi kerrallaan. Laita lopuksi kaikki lihat vuokaan ja anna marinoitua puolitoista tuntia.

Sekoita tällä välin valkosipulivoi puristamalla kolme kynttä voin sekaan. Laita uuni lämpenemään 225'c-asteeseen. Kun uuni on valmis, laita perunat paistumaan.

Kun perunat ovat melkein valmiit, lisää voita pannulle ja paista pihvejä 2-3 minuuttia per puoli. Aseta tarjolle ja nauti :oP

Lihaa:
600 g hirven ulkofile (3 lehtipihviä + 2 tavallista)

Perunat
450g lankkuperunoita

Marinadi:
1 dl rypsiöljyä 
1 rkl sinappia
2 rkl konjakkia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 tl basilikaa

Valkosipulivoi:
25 g voita
3 kpl valkosipulin kynttä

1. Leikkaa fileestä noin 1 cm leveitä pihvejä. Nuiji pihvit noin puolen sentin paksuiksi.

2. Sekoita marinadin ainekset laakeeseen vuokaan ja marioin pihvi kerrallaan. Laita lopuksi kaikki lihat vuokaan ja anna marinoitua puolitoista tuntia. Sekoita tällä välin valkosipulivoi puristamalla kolme kynttä voin sekaan. Laita uuni lämpenemään 225'c-asteeseen. Kun uuni on valmis, laita perunat paistumaan.

3. Kun perunat ovat melkein valmiit, lisää voita pannulle ja paista pihvejä 2-3 minuuttia per puoli.

4. Aseta tarjolle ja nauti :oP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti