maanantai 27. lokakuuta 2014

Oluessa haudutettua hirveä

Pakastimen tyhjennyspäivät jatkuvat. Tällä kertaa on vuorossa hirven ulkofilee kahdelle. Sivele liha ensin konjakilla ja kaada pataan tämän jälkeen 1 tlk olutta. Lisää joukkoon mustapippurit, suolat, porkkana ja punasipuli. Laita uuniin 160'c-asteeseen tunniksi. Lisää sen jälkeen pilkotut perunat mukaan. Anna olla vielä tunnin verran. Nosta liha ja perunat erikseen. Viipaloi liha. Lisää liemeen vehnäjauhoja ja keitä kastike kasaan. Asettele tarjolle ja nauti :oP


400g ulkofilee/paistia
4 cl konjakkia
1 tlk olutta
8 mustapippuria
4 tl suolaa
1 porkkana
1 punasipuli
5 perunaa
1. Sivele liha ensin konjakilla ja kaada pataan tämän jälkeen 1 tlk olutta. Lisää joukkoon mustapippurit, suolat, porkkana ja punasipuli. Laita uuniin 160'c-asteeseen tunniksi. 

2. Lisää sen jälkeen pilkotut perunat mukaan. Anna olla vielä tunnin verran. 

3. Nosta liha ja perunat erikseen. Viipaloi liha. Lisää liemeen vehnäjauhoja ja keitä kastike kasaan. 

4. Asettele tarjolle ja nauti :oP




Alkuperäinen resepti
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/316628/Oluessa%20haudutettua%20Hirvenlonkkaa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti