lauantai 22. marraskuuta 2014

Biisonin pihvit bernaiskastikkeessa ja uunissa valmistettua parsakaalia

Karjalohjalta sai kimppatilauksella hieman biisonin lihaa. Täytyihän tätä suomalaista makua päästä maistamaan. Ohessa siis ohje kuudelle henkilölle

Leikkaa lihat noin 1.5 cm paksuiksi. Nuiji pihvit kevyesti. Sekoita marinadi ja kääntele lihat molemmin puolin. Anna marinoitua noin puoli tuntia.

Revi parsakaalit suuriksi nupuiksi ja laita palat höyrystymään noin 10 minuutiksi. Asetta uuni lämpeämään 220'c-asteiseksi. 

Laita kastiketta varten toiseen kattilaan kiehumaan vettä. Leikkaa 250 g voita paloiksi. Erottele keltuaiset valkuaisista (hyvä tapa on rikkoa kananmunan kuori puoliksi ja jättää keltuainen toiselle puolelle. Tämän jälkeen muodosta siivilä toisesta kädestä ja anna valkuaisen valua sormien läpi). Asettele keltuaiset metallikulhoon, jota voit kattilan päällä sekoitella. Sekoita kananmunan keltuaiset rikki ja lisää joukkoon 2 tl valkoviinietikkaa sekä rakuuna.

Jatketaan tässä vaiheessa parsan valmistusta. Raasta juusto. Voitele laakea vuoka voilla ja kippaa parsakaalit. Lisää päälle kerma ja juusto. Aseta uuniin paistumaan n. 15 minuutiksi.

Kun parsa on uunissa, on hyvä jatkaa kastikkeen tekoa. Aseta kulho kattilan päälle ja sekoita kastiketta koko ajan lisäten voita pala palalta. Ota kastike pois liedeltä heti kun viimeinen voipala on sulannut. Lisää sitruunamehu. Anna kastikkeen jäähtyä kylmässä astiassa ennen tarjoilua.

Paista pihvit n. 1,5 minuuttia per puoli. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset: (kuudelle)

Liha:
1,4 kg Biisonin sisäpaisti

Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
1 rkl sinappia
2 rkl konjakkia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 tl basilikaa

Kastike:
4 kanamunan keltuaiset
2 tl rakuunaa
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunamehua
250 g voita

Parsakaali:
2 parsakaalia
200 g juustoraastetta
suolaa
25 g voita
4 dl kermaa

1. Leikkaa lihat noin 1.5 cm paksuiksi. Nuiji pihvit kevyesti. Sekoita marinadi ja kääntele lihat molemmin puolin. Anna marinoitua noin puoli tuntia.

2. Revi parsakaalit suuriksi nupuiksi ja laita palat höyrystymään noin 10 minuutiksi. Aseta toiseen kattilaan kiehumaan vettä kastiketta varten ja uuni lämpeämään 220'c-asteiseksi.

3. Leikkaa tällä välin 250 g voita paloiksi kastiketta varten.

4. Erottele keltuaiset valkuaisista (hyvä tapa on rikkoa kananmunan kuori puoliksi ja jättää keltuainen toiselle puolelle. Tämän jälkeen muodosta siivilä toisesta kädestä ja anna valkuaisen valua sormien läpi). 

5. Sekoita kananmunan keltuaiset rikki ja lisää joukkoon 2 tl valkoviinietikkaa sekä rakuuna.

6. Jatketaan tässä välissä parsan valmistusta, joten raasta juusto.

7. Voitele laakea vuoka voilla ja kippaa parsakaalit. Lisää päälle kerma ja juusto. Aseta uuniin paistumaan n. 15 minuutiksi.

8. Kun parsa on uunissa, on hyvä jatkaa kastikkeen tekoa.  Aseta kulho kattilan päälle ja sekoita kastiketta koko ajan lisäten voita pala palalta. Ota kastike pois liedeltä heti kun viimeinen voipala on sulannut. Lisää sitruunamehu. Anna kastikkeen jäähtyä kylmässä astiassa ennen tarjoilua.

9. Paista pihvit n. 1,5 minuuttia per puoli. Asettele tarjolle ja nauti :oPAlkuperäinen resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/118434/BearnaiseKastike/

http://www.makuja.fi/reseptit/kuorrutettu-parsakaali/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti