sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Broileripata


Koipi-reisi paketti tarttuu lähes joka ostosreissu mukaan. Tällä kertaa tuli mieleen tehdä broileripataa. Aloita pilkkomalla paprikat, porkkanat, tomaatit, valkosipulit ja sipulit valmiiksi. Jatka paistamalla padassa puoli pakettia pilkotulla pekonia. Lisää pataan voita ja ruskista kanat. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää sipulit ja valkosipulit pataan ja kuullota. Lisää sipulien päälle riisit ja pekonit. Asettele kanat pataan. Lisää päälle vihannekset. Sekoita kasvisliemikuutio 3 dl vettä. Kaada päälle kasvisliemi ja valkoviini. Ripottele päälle vielä tinjamia ja valkopippuria. Anna hautua uunissa 200'c-asteessa tunnin ja 175'c-asteessa puoli tuntia. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset: (kolmelle)
1/2 pkt pekonia
1 kg broilerin koipi-reisi
1 1/2 dl riisiä
1 1/2 tomaattia
1/2 punainen paprika
1/4 keltainen paprika
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 kpl kasvisliemikuutio
2 dl puolikuivaa valkoviiniä.
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
2 tl tinjamia
2 tl valkopippuria
1. Aloita pilkkomalla paprikat, porkkanat, tomaatit, valkosipulit ja sipulit valmiiksi.

2. Jatka paistamalla puoli pakettia pilkottua pekonia.

3. Lisää pataan voita ja ruskista kanat

4. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria

5. Lisää sipulit ja valkosipulit pataan ja kuullota. 

4. Lisää sipulien päälle riisit ja pekonit.

5. Asettele kanat pataan ja Sekoita kasvisliemikuutio 3 dl vettä. 

6. Lisää päälle vihannekset. Kaada päälle kasvisliemi ja valkoviini. Ripottele päälle vielä tinjamia ja valkopippuria.

7. Anna hautua uunissa 200'c-asteessa tunnin ja 175'c-asteessa puoli tuntia. Asettele tarjolle ja nauti :oP





alkuperäinen resepti:
http://ruoka.fi/reseptit/broileripata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti