perjantai 27. maaliskuuta 2015

Itsetehdyt maalaisperunat ja ruishampurilainen kahdelle (45 minuuttia)

Nyt mennään blogin otsikon mukaisella reseptillä. 45 minuutissa saat aikaiseksi herkullisen aterian vaikka sunnuntaille.

Viipaloi perunat noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi ja laita uuni lämpenemään 200'c-asteeseen. Kaada perunaviipaleet kattilaan ja kaada öljy perunoiden päälle. Lisää vielä suola. Suolaa voit lisätä myös paistamisen jälkeen. Sekoita kädellä ainekset kunnolla. Anna öljyn vaikuttaa 15 minuuttia ja levitä perunat tämän jälkeen pellille. 

Tässä välissä on hyvä pestä salaatti ja leikata tomaatti. Laita perunat uuniin 200'c-asteeseen noin 25 minuutiksi. Kun perunat on laitettu uuniin, laita pannu lämpenemään vähän yli puoliteholle. Paista pihvejä  noin 5 minuuttia per puoli. Laita käännön jälkeen ruispuikulat leivänpaahtimeen.

Ota maalaisperunat uunista, kun perunoiden pinta on kullan ruskeita. Kokoa hampurilainen. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:

Maalaisperunat:
5 perunaa
1/2 dl öljyä
1/2 tl suolaa

Ruishampurilaiset:
2 kpl ruispuikuloita
2 kpl grillimarinoitua porsaan ulkofilepihviä
salaattia
tomaatti
salaatinkastike
sinappi
ketsuppi


1. Viipaloi perunat noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi ja laita uuni lämpenemään 200'c-asteeseen.


2. Kaada perunaviipaleet kattilaan ja kaada öljy perunoiden päälle. Lisää vielä suola. Suolaa voit lisätä myös paistamisen jälkeen. Sekoita kädellä ainekset kunnolla. Anna öljyn vaikuttaa 15 minuuttia ja levitä perunat tämän jälkeen pellille. Tässä välissä on hyvä pestä salaatti ja leikata tomaatti. Laita perunat uuniin 200'c-asteeseen noin 25 minuutiksi.


3.  Kun maalaisperunat on laitettu uuniin, laita pannu lämpenemään vähän yli puoliteholle. Paista pihvejä  noin 5 minuuttia per puoli. Laita käännön jälkeen ruispuikulat leivänpaahtimeen.


4. Ota maalaisperunat uunista, kun perunoiden pinta on kullan ruskeita. Kokoa hampurilainen. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ranskalaisten alkuperäinen ohje:
http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/07/itsetehdyt-ranskalaiset-uunissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti