tiistai 19. toukokuuta 2015

Bataattipurilaiset hevosenlihasta ja itsetehdyt maalaisperunat

Välillä tekee mieli vähän jotain helppoa, mutta kuitenkin samalla erikoista. Tästä puolen tunnin resepti neljälle.  Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225'c-asteeseen kiertoilmalla.

Kaada kulhoon korppujauhot ja kananmuna. Sekoita jauheliha sekä mausteet kulhoon ja anna hetken imeytyä. Pyöritä sopivan kokoisia pihvejä lautaselle.

Leikkaa perunoista noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Kaada perunaviipaleet kattilaan ja kaada öljy perunoiden päälle. Lisää vielä suola. Suolaa voit lisätä myös paistamisen jälkeen. Sekoita kädellä ainekset kunnolla. Anna öljyn vaikuttaa hetken.

Leikkaa tässä välissä bataatista noin 1,5 cm paksuja levyjä. Lado bataattilevyt ja perunat pellille. Paista 225'c asteessa kiertoilmalla 25 minuuttia. Samalla voit paistaa pihvit pannulla.

Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:

Purilaiset:
1 kpl iso bataatti

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

4 kpl cheddar juustoa
1 kpl tomaatti
1 kpl salaatti
ketsuppi
sinappi
salaattikastike

Maalaisperunat
10 perunaa
1 dl öljyä
1 tl suolaa


1. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225'c-asteeseen kiertoilmalla. Kaada kulhoon korppujauhot ja kananmuna. Sekoita jauheliha sekä mausteet kulhoon ja anna hetken imeytyä. Pyöritä sopivan kokoisia pihvejä lautaselle.

2. Leikkaa perunoista noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. 

3. Kaada perunaviipaleet kattilaan ja kaada öljy perunoiden päälle. Lisää vielä suola. Suolaa voit lisätä myös paistamisen jälkeen. Sekoita kädellä ainekset kunnolla. Anna öljyn vaikuttaa hetken.

4. Leikkaa tässä välissä bataatista noin 1,5 cm paksuja levyjä. Lado bataattilevyt ja perunat pellille. Paista 225'c asteessa kiertoilmalla 25 minuuttia. Samalla voit paistaa pihvit pannulla. 

5. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti