sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Siskonmakkarakeitto

Paikallisessa ruokamarketissa oli tarjouksessa paketti siskonmakkaraa. Siitä innostuneena piti sitten alkaa väsäämään tuota herkullista keittoa. Vähän päälle tunti tuohon nysväämiseen menee, mutta hyvvää on.

Aloita kuorimalla ja kuutioimalla perunat sekä porkkanat. Pilko sipuli hienoksi ja kuullota kattilan pohjalla pienessä tilkassa öljyä. Lisää kattilaan perunat ja porkkanat. Pyöritä muutama kierros ennen kuin lisäät veden. Varo ettei öljy roiskahda! Anna perunoiden kiehua n. 20 minuuttia.

Lisää kattilaan pakastevihannekset sekä kasvisliemikuutio. Kun vihannekset ovat melkein sulanneet, pursota siskonmakkaroita noin puolen sentin palleroita. Anna kiehua kunnes siskonmakkarat tulevat pintaan. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:

10 kpl perunoita
2 porkkanaa
1 kpl sipuli
1 pss vihannessekoitus
1 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
500g siskonmakkaraa

1. Ota kaikki ainekset esille.

2. Aloita kuorimalla ja kuutioimalla perunat sekä porkkanat. 

3. Pilko sipuli hienoksi ja kuullota kattilan pohjalla pienessä tilkassa öljyä.

4. Lisää kattilaan perunat ja porkkanat. Pyöritä muutama kierros ennen kuin lisäät veden. Varo ettei öljy roiskahda! Anna perunoiden kiehua n. 20 minuuttia.

5. Lisää kattilaan pakastevihannekset sekä kasvisliemikuutio.

6. Kun vihannekset ovat melkein sulanneet, pursota siskonmakkaroita noin puolen sentin palleroita. Anna kiehua kunnes siskonmakkarat tulevat pintaan.

7. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/1341/Siskonmakkarakeitto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti