tiistai 24. marraskuuta 2015

Focaccia


Foccaccia

Talven alkuun on kiva saada pieni tuulahdus Italiaa. Focaccia on loistava suupala iltaan. Tässä yksi muunnelma herkullisesta reseptistä.

Ota ainekset esiin. Täytteeseen voi laittaa melkeimpä mitä vain, mutta ainakin oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit on ehdottomia. Mittaa 5 dl vehnä- ja 2 dl täysjyväjauhoja. Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola keskenään. Vaivaa mukaan kolmasosa jauhoista. Lisää 1/4 dl oliiviöljyä taikinaan. Vaivaa mukaan loput jauhot. Lisää vielä loput oliviiöljy mukaan. Anna taikinan kohota 20 min. Viipaloi sillä välin mustat oliivit ja fetajuusto.

Levitä taikina pellille. Levittämistä helpottaa, jos kastelet kunnolla kätesi. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Painele sormella taikinan pintaan "kuoppia". Näin taikina ei lähde kohomanaan uunissa. Lisää täytteet ja laita 190'c asteiseen uuniin paistumaan 25 minuutiksi.

Sivele pullasudilla hivenen oliiviöljyä focaccian pintaan. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Taikina:
3 1/2 dl lämmintä vettä
1 pkt kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Täyte:
20 g oliiveja
20 g fetajuustoa
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl rouhittua merisuolaa

1. Ota ainekset esiin. Täytteeseen voi laittaa melkeimpä mitä vain, mutta ainakin oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit on ehdottomia.

2. Mittaa 5 dl vehnä- ja 2 dl täysjyväjauhoja.

3. Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola keskenään. Vaivaa mukaan kolmasosa jauhoista.

4. Lisää 1/4 dl oliiviöljyä taikinaan. Vaivaa mukaan loput jauhot. Lisää vielä loput oliviiöljy mukaan.

5. Anna taikinan kohota 20 min.

6. Viipaloi sillä välin mustat oliivit ja fetajuusto.

7. Painele kohonut taikina

8. Levitä taikina pellille. Levittämistä helpottaa, jos kastelet kunnolla kätesi.

9. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

10. Painele sormella taikinan pintaan "kuoppia". Näin taikina ei lähde kohomanaan uunissa.

11. Lisää täytteet ja laita 190'c asteiseen uuniin paistumaan 25 minuutiksi.

12. Sivele pullasudilla hivenen oliiviöljyä focaccian pintaan.

13. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäiset reseptit:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2146/Italialainen%20leipä,%20focaccia/
http://www.thekitchn.com/how-to-make-simple-herb-and-salt-focaccia-186606


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti