torstai 5. marraskuuta 2015

Gluteeiniton ja laktoositon juustokakku


Gluteeniton ja laktoositon juustokakku

Synttärikakuksi oli saatava gluteeniton ja laktoositon vaihtoehto. Kun kerran tuo perinteinen mansikka-kermakakku oli tullut jo useasti tehtyä, niin oli aika etsiä hyviä vaihtoehtoja. Onneksi tällainen ohje löytyi tutun kokeilevasta keittiöstä, isot kiitokset ohjeesta :)

Juustokakku on hyvä tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä aikaa menee noin 1,5h edellisenä päivänä ja 1/2 tuntia tarjoilupäivänä. Aloita murskaamalla 1 pkt gluteenittomia Semper suklaakeksejä ja sekoita mukaan 2 rkl voita. Tasoita voi-suklaakeksien murut tasaisesti pohjalle.

Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhdessä kulhossa ja kerma toisessa kulhossa. Yhdistä sekottaen kerma- sekä munavaahto. Lisää tuorejuusto erilliseen kulhoon. Leikkaa 3 limeä puoliksi. Sekoita tuorejuusto, puristettu limettimehu (kannattaa puristaa mehu siivilän läpi erilliseen lasiin), sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja kaada 2 rkl liivatelehtien päälle. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Sekoita tuorejuusto muna-kermavaahtoon. Asettele täyte vuokaan ja laita jääkaappiin yön olentumaan.

Kun kakku on ollut jääkaapissa yön yli, erota reuna varovasti kakkuvuoasta. ja irroita vuoka kakusta. Viipaloi 5 kiiviä ja asettele kakun päälle. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:
Pohja:
1 pkt gluteenittomia Semper suklaakeksejä
2 rkl Voita 

Täyte:
5 liivatetta
3 dl kermaa (laktoositon)
2 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia laktoositon)
¾ dl limen mehua (vajaan 3 limen mehu)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
5 kiiviä
1. Murskaa 1 pkt gluteenittomia Semper suklaakeksejä ja sekoita mukaan 2 rkl voita.




2. Tasoita voi-suklaakeksien murut tasaisesti pohjalle.


3. Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhdessä kulhossa.

5. Vatkaa kerma toisessa kulhossa.

6. Yhdistä kerma- ja munavaahto.

7. Sekoita tasaiseksi

8. Leikkaa 3 limeä puoliksi

9. Lisää tuorejuusto erilliseen kulhoon.

10. Sekoita tuorejuusto, limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri.

11. Kiehauta vesi ja kaada 2 rkl liivatelehtien päälle

12. Sekoita tuorejuuston joukkoon.

13. Sekoita tuorejuusto muna-kermavaahtoon.

14. Asettele täyte vuokaan ja laita jääkaappiin yön olentumaan.

15. Kun kakku on ollut jääkaapissa yön yli, erota reuna varovasti kakkuvuoasta.

16. Irroita vuoka kakusta

17. Viipaloi 5 kiiviä ja asettele kakun päälle.


18. Asettele tarjolle ja nauti :oP



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti