keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Naudan entrecote, haricot pavut ja paistetut kasvikset

Kaupassa oli tarjouksessa naudan entrecote. Siinä kaupassa tuli sitten mieleen, että pihvien kanssa sopisi hyvin pavut ja kasvikset. Tässä resepti, joka on valmis alusta loppuun 15 minuutissa. Siis todellista pikaruokaa.

Aloita laittamalla pavut höyrystymään. Pilko kesäkurpitsa, paprikat ja luumutomaatit. Laita pannu lämpenemään ja lisää voi. Kun pannu on kuuma lisää pihvit paistumaan 3 minuuttia per puoli. Kun pihvien eka puoli on paistumassa. Laita wokkipannu höyrykattilan paikalle. Lisää teelusikallinen voita ja valkosipulit. Nosta pavut pannulle ja lisää suola sekä valkopippuri. 

Kun olet kääntänyt pihvit, laita pavut takaisin kattilaan pysymään lämpiminä ja lisää pannulle kasvikset. Lisää teelusikallinen voita, suolaa ja valkopippuria. Asettele tarjolle ja nauti :oP

2 kpl valmiiksi marinoituja Naudan entrecote pihvejä
1 pkt Haricot papuja
1/3 kesäkurpitsa
1/3 keltainen paprika
1/3 vihreä paprika
7 kpl luumutomaatteja
3 kpl valkosipulin kynsiä
2 tl suolaa
2 tl valkopippuria
5 tl voita


1. Aloita laittamalla pavut höyrystymään.

2. Pilko kesäkurpitsa, paprikat ja luumutomaatit.

3. Laita pannu lämpenemään ja lisää voi. Kun pannu on kuuma lisää pihvit paistumaan 3 minuuttia per puoli.

4. Kun pihvien eka puoli on paistumassa. Laita wokkipannu höyrykattilan paikalle. Lisää teelusikallinen voita ja valkosipulit. Nosta pavut pannulle ja lisää suola sekä valkopippuri.

5. Kun olet kääntänyt pihvit, laita pavut takaisin kattilaan pysymään lämpiminä ja lisää pannulle kasvikset. Lisää teelusikallinen voita, suolaa ja valkopippuria.

6. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Riistakiusaus hevosesta


Heppakiusaus ei kuulostanut ollenkaan kivalle vaikka maukas ruoka onkin kyseessä. Edelliseltä päivältä oli jäänyt paistia, joten kiusaus oli helppo ja vaivaton vaihtoehto.

Aloita ottamalla kaikki ainekset esille. Voitele vuoka. Kuori sekä suikaloi perunat ja laita vuokaan. Jätä hieman suikaleita vielä sivuun. Silpu sipuli ja suikaloi hevosen paisti. Kuullota sipulit ja paista hevosen suikaleet. (Mikäli sinulla ei ole paisti tässä vaiheessa valmiina, vuole jäässä olevasta paistista ohuita suikaleita ja paista pannulla. Lisää tässä vaiheessa jo mustapippuria ja suolaa). Laita uuni lämpenemään 200'c asteeseen. 

Sekoita hevosen suikaleet ja sipulit perunoiden joukkoon. Lisää ensin vielä kerros perunoita, kerma, suola sekä pippuri. Ripottele päälle juusto ja basilika. Anna paistua uunissa 200'c-asteessa tunti. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
Hevosen paisti
1 kg perunoita
1 sipuli
3 rkl voita (1 rkl vuuan voiteluun, 2 pannulle)
2 dl kermaa
50 g juustoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl basilikaa


1. Aloita ottamalla kaikki ainekset esille.

2. Voitele vuoka. Kuori sekä suikaloi perunat ja laita vuokaan. Jätä hieman suikaleita vielä sivuun.

3. Silpu sipuli ja suikaloi hevosen paisti. Kuullota sipulit ja paista hevosen suikaleet. (Mikäli sinulla ei ole paisti tässä vaiheessa valmiina, vuole jäässä olevasta paistista ohuita suikaleita ja paista pannulla. Lisää tässä vaiheessa jo mustapippuria ja suolaa.). Laita uuni lämpenemään 200'c asteeseen.

4. Sekoita suikaleet perunoiden joukkoon.

5. Lisää ensin vielä kerros perunoita, kerma, suola sekä pippuri. Ripottele päälle juusto ja basilika.

6. Anna paistua uunissa 200'c-asteessa tunti.

7. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti:
http://www.maku.fi/reseptit/riistakiusaus

tiistai 19. toukokuuta 2015

Bataattipurilaiset hevosenlihasta ja itsetehdyt maalaisperunat

Välillä tekee mieli vähän jotain helppoa, mutta kuitenkin samalla erikoista. Tästä puolen tunnin resepti neljälle.  Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225'c-asteeseen kiertoilmalla.

Kaada kulhoon korppujauhot ja kananmuna. Sekoita jauheliha sekä mausteet kulhoon ja anna hetken imeytyä. Pyöritä sopivan kokoisia pihvejä lautaselle.

Leikkaa perunoista noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Kaada perunaviipaleet kattilaan ja kaada öljy perunoiden päälle. Lisää vielä suola. Suolaa voit lisätä myös paistamisen jälkeen. Sekoita kädellä ainekset kunnolla. Anna öljyn vaikuttaa hetken.

Leikkaa tässä välissä bataatista noin 1,5 cm paksuja levyjä. Lado bataattilevyt ja perunat pellille. Paista 225'c asteessa kiertoilmalla 25 minuuttia. Samalla voit paistaa pihvit pannulla.

Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:

Purilaiset:
1 kpl iso bataatti

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

4 kpl cheddar juustoa
1 kpl tomaatti
1 kpl salaatti
ketsuppi
sinappi
salaattikastike

Maalaisperunat
10 perunaa
1 dl öljyä
1 tl suolaa


1. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225'c-asteeseen kiertoilmalla. Kaada kulhoon korppujauhot ja kananmuna. Sekoita jauheliha sekä mausteet kulhoon ja anna hetken imeytyä. Pyöritä sopivan kokoisia pihvejä lautaselle.

2. Leikkaa perunoista noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. 

3. Kaada perunaviipaleet kattilaan ja kaada öljy perunoiden päälle. Lisää vielä suola. Suolaa voit lisätä myös paistamisen jälkeen. Sekoita kädellä ainekset kunnolla. Anna öljyn vaikuttaa hetken.

4. Leikkaa tässä välissä bataatista noin 1,5 cm paksuja levyjä. Lado bataattilevyt ja perunat pellille. Paista 225'c asteessa kiertoilmalla 25 minuuttia. Samalla voit paistaa pihvit pannulla. 

5. Asettele tarjolle ja nauti :oP


sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Siskonmakkarakeitto

Paikallisessa ruokamarketissa oli tarjouksessa paketti siskonmakkaraa. Siitä innostuneena piti sitten alkaa väsäämään tuota herkullista keittoa. Vähän päälle tunti tuohon nysväämiseen menee, mutta hyvvää on.

Aloita kuorimalla ja kuutioimalla perunat sekä porkkanat. Pilko sipuli hienoksi ja kuullota kattilan pohjalla pienessä tilkassa öljyä. Lisää kattilaan perunat ja porkkanat. Pyöritä muutama kierros ennen kuin lisäät veden. Varo ettei öljy roiskahda! Anna perunoiden kiehua n. 20 minuuttia.

Lisää kattilaan pakastevihannekset sekä kasvisliemikuutio. Kun vihannekset ovat melkein sulanneet, pursota siskonmakkaroita noin puolen sentin palleroita. Anna kiehua kunnes siskonmakkarat tulevat pintaan. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:

10 kpl perunoita
2 porkkanaa
1 kpl sipuli
1 pss vihannessekoitus
1 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
500g siskonmakkaraa

1. Ota kaikki ainekset esille.

2. Aloita kuorimalla ja kuutioimalla perunat sekä porkkanat. 

3. Pilko sipuli hienoksi ja kuullota kattilan pohjalla pienessä tilkassa öljyä.

4. Lisää kattilaan perunat ja porkkanat. Pyöritä muutama kierros ennen kuin lisäät veden. Varo ettei öljy roiskahda! Anna perunoiden kiehua n. 20 minuuttia.

5. Lisää kattilaan pakastevihannekset sekä kasvisliemikuutio.

6. Kun vihannekset ovat melkein sulanneet, pursota siskonmakkaroita noin puolen sentin palleroita. Anna kiehua kunnes siskonmakkarat tulevat pintaan.

7. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/1341/Siskonmakkarakeitto/