sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko on makaronilaatikon ohella helppo kotiruoka, jota voi syödä useammankin päivän. Valmistukseen menee 1 1/2 tuntia. Laita uuni lämpenemään 200'c:een. 

Aloita pilkkomalla sipulit. Lisää pataan 1 rkl öljyä ja kuullota sipulinpalat. Pilko tällä välin kaalia pienemmiksi paloiksi. Lisää pataan jauheliha ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Nosta jauhelihat erilliseen astiaan. Lisää 1 rkl öljyä pataan ja lisää pilkotut kaalinpalaset. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat hieman pehmentyneet. Lisää jauheliha sekä lihaliemi. Laita uuniin paistumaan tunniksi. Kaalilaatikon päälle sopii erinomaisesti puolukkahillo. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 kg keräkaalia
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
4 dl lihalientä (vesi + lihaliemikuutio)
Puolukkahilloa




1. Asettele kaikki tarvittava esille

2. Pilko sipuli

3. ja kuullota

4. Pilko kaali pieniksi paloiksi

5. Paista jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Nosta jauheliha padasta

7. Lisää 1 rkl öljyä ja hauduta kannen alla kaalin suikaleita, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet.

8. Sekoita joukkoon jauheliha

9. Lisää lihaliemi ja paista 200'c asteessa tunti.

10. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti