tiistai 21. elokuuta 2018

Maailman paras porkkanakakku


Nimihän ei ole itse keksitty vaikka tämä onnistuessaan onkin todella hyvää. Aloita kuorimalla porkkanat ja raasta vähän alle 4 dl porkkanaraastetta. Aseta uuni lämpenemään 175 'c-asteeseen. Sekoita 1,9 dl rypsiöljyä ja 2,5 dl sokeria keskenään. Lisää yksitellen yhteensä kaksi kananmunaa joukkoon. Sekoita kuivat aineet (2,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl kanelia, 1 tl ruokasoodaa, 1/2 tl suolaa) erillisessä kipossa ja lisää vähitellen muuhun seokseen. Huomaa, että taikinaa ei tarvitse vatkata. Lusikka riittää sekoittamiseen. Lisää porkkanaraasteet taikinan joukkoon ja kaada kaikki irtopohjavuokaan. Laita pohja paistumaan uuniin 175'c-astetta 25 minuutiksi ja valmista kuorrutus kakun väliin ja päälle sillä välin.

Halkaise vanilija tanko keskeltä halki ja kaiva veitsen kärjellä vanilija erilliseen kuppiin. Sulata 50 g voita (30 sekunttia 800w) mikrossa ja sekoita 100 g tuorejuuston kanssa.  Lisää joukkoon 250 g tomusokeria ja vanilijat. Sekoita hyvin. Tässä kohtaa on hyvä maistella minkä makuinen seoksesta tuli. Se saa olla hieman imelän makeaa.

Tarkista hammastikulla, että taikina on kypsää (jos tikkuun ei jää löysää taikinaa, on kakku valmis). Ota kakku uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia.

Halkaise kakku kahtia ja lisää täytettä kakun väliin ja päälle. Ripottele vielä päälle murskattuja pekaanipähkinöitä. Asettele tarjolle ja nauti :oP



Ainekset
1,9 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3,75 dl porkkanaraastetta

Väliin ja päällinen
50 g voita
100 g tuorejuustoa
250 g tomusokeria
2 kpl vaniljatanko
Pekaanipähkinöitä rouhittuna päälle

 1. Kuori porkkanat ja raasta vähän alle 4 dl porkkanaraastetta. Aseta uuni lämpenemään 175 'c-asteeseen.

 2. Sekoita 1,9 dl rypsiöljyä ja 2,5 dl sokeria keskenään.

 3. Lisää yksitellen yhteensä kaksi kananmunaa joukkoon.

 4. Sekoita kuivat aineet (2,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl kanelia, 1 tl ruokasoodaa, 1/2 tl suolaa) erillisessä kipossa

 5. ja lisää vähitellen muuhun seokseen. Huomaa, että taikinaa ei tarvitse vatkata. Lusikka riittää sekoittamiseen.

 6. Lisää porkkanaraasteet taikinan joukkoon

 7. ja kaada kaikki irtopohjavuokaan. Laita pohja paistumaan uuniin 175'c-astetta 25 minuutiksi ja valmista kuorrutus kakun väliin ja päälle sillä välin.

 8. Aseta kaikki ainekset käden ulottuville

 9. Halkaise vanilija tanko keskeltä halki ja kaiva veitsen kärjellä vanilija erilliseen kuppiin.

10. Sulata 50 g voita (30 sekunttia 800w) mikrossa ja sekoita 100 g tuorejuuston kanssa.
 11. Lisää joukkoon 250 g tomusokeria ja vanilijat.

 12 Sekoita hyvin.

 13. Tarkista hammastikulla, että taikina on kypsää (jos tikkuun ei jää löysää taikinaa, on kakku valmis). Ota kakku uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia.

16. Halkaise kakku kahtia ja lisää täytettä kakun väliin ja päälle. Ripottele vielä päälle murskattuja pekaanipähkinöitä. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Alkuperäinen resepti on paperilapulta, johon on katsottu ohje mistä lie. Jos tunnistat alkuperäisen reseptin, niin hihkaise kommenteissa ja lisätään paikoilleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti