lauantai 21. elokuuta 2021

Tomaattirisotto 4 annosta 1 1/2 tuntia

Tomaattirisotto 4 annosta 1 1/2 tuntia

Risottoa saa tehtyä nopeammin, mutta viikonloppuun sopii rauhassa valmistettu risotto. Aktiivista aikaa valmistuksesta on noin 30 minuuttia. Loppu onkin nesteen lisäämistä tasaisin väliajoin.

Aloita ottamalla ainekset esille. Pilko 2 kpl salottisipulia ja 4 kpl valkosipulinkynttä. Lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita, kuullota sipulit kullan keltaiseksi. Lisää 4 dl risottoriisiä pannulle, sekoita ja paista 5 minuuttia. Pilko tässä välissä 1 1/2 pkt minitomaatteja. Lisää risoton joukkoon 1 dl valkoviiniä. Muista myös kokin osuus. Anna porista hetken.

Lisää pannulle 3 rkl tomaattipyrettä, valmiiksi pilkotut 1 1/2 pkt minitomaatteja, 2 tl rouhittua mustapippuria ja 2 tl suolaa. Sekoita joukkoon n. 8 dl kasvislientä (kasvisliemikuutio + 8 dl vettä) pieninä annoksina, niin ettei riisi ehdi kuivahtamaan tunnin ajan. 

Maista riisiä lopuksi. Kun se maistuu pehmeältä, raasta päälle 50g parmesaania ja sekoita. Revi annoksen päälle mozzarellaa, sivulle pinaattia ja minitomaatteja. Annoksen kruunaa raastettu parmesaani. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:

2 kpl salottisipulia
4 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
4 dl risottoriisiä
1 dl viiniä
3 rkl tomaattipyrettä
1 1/2 pkt minitomaatteja
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
n. 8 dl kasvislientä (kasvisliemikuutio + 8 dl vettä).
50 g raastettua parmesaania


Tarjoiluun:
1 pkt mozzarella
8 kpl kirsikkatomaatteja
pinaattia


1. Aloita ottamalla ainekset esille.

2. Pilko 2 kpl salottisipulia ja 4 kpl valkosipulinkynttä. Lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita, kuullota sipulit kullan keltaiseksi.

3. Lisää 4 dl risottoriisiä pannulle, sekoita ja paista 5 minuuttia

4. Pilko tässä välissä 1 1/2 pkt minitomaatteja.

5. Lisää risoton joukkoon 1 dl valkoviiniä. Muista myös kokin osuus. Anna porista hetken.

6. Lisää pannulle 3 rkl tomaattipyrettä, valmiiksi pilkotut 1 1/2 pkt minitomaatteja, 2 tl rouhittua mustapippuria ja 2 tl suolaa.

7. Sekoita joukkoon n. 8 dl kasvislientä (kasvisliemikuutio + 8 dl vettä) pieninä annoksina, niin ettei riisi ehdi kuivahtamaan tunnin ajan. 

8. Maista riisiä lopuksi. Kun se maistuu pehmeältä, raasta päälle 50g parmesaania ja sekoita.

9. Revi annoksen päälle mozzarellaa, sivulle pinaattia ja minitomaatteja. Annoksen kruunaa raastettu parmesaani. Asettele tarjolle ja nauti :oP



 

Alkuperäinen resepti:

https://liemessa.fi/2021/08/tomaattirisotto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti