sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Riisipuuro neljälle - valmistusaika 1h 30 min

Riisipuuro neljälle - valmistusaika 1h 30 min

Riisipuuro kuuluu jouluun. Mokoma vain tykkää turmella kattilan joka valmistuskerta. Tällä kertaa lähdettiin pohjaan palaamista taistelemaan vastaan välineurheilemalla. Höyrykattila, Valion uusi luomus Kiehu maitojuoma yhdistettynä kärsivälliseen hämmentämiseen pitäisi pelastaa kattilat.

Ota ainekset esiin: 1 l maitoa, 2 dl vettä, 2dl puuroriisiä, 1/2 tl suolaa. Lisää höyrykattilan alaosaan vettä litran verran. Liesi vähän yli puoli teholle. Laita keitto-osa kattilan päälle ja lisää 2 dl vettä, 2 dl puuroriisiä ja 1/2 tl suolaa. Anna riisien imeä vettä noin 10 minuuttia. Lisää 1l maitojuomaa. Hämmennä 5 minuutin välein ensimmäisen tunnin ajan. Jatka hidasta jatkuvaa hämmennystä seuraavan puolen tunnin ajan (kahdeksikon piirtäminen suositeltavaa. Jos tulee oikein tylsää voi alkaa kirjoittaa jouluterveisiä puuroon). Lisää manteli puuroon löydettäväksi. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
2 dl vettä
2dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa
1 l maitoa

Päälle 
Mansikkahilloa
tai 
Kanelia ja sokeria

1. Ota ainekset esiin: 1 l maitoa, 2 dl vettä, 2dl puuroriisiä, 1/2 tl suolaa.

2. Lisää höyrykattilan alaosaan vettä litran verran. Laita liesi vähän yli puoli teholle.

3. Laita keitto-osa kattilan päälle ja lisää 2 dl vettä, 2 dl puuroriisiä ja 1/2 tl suolaa. Anna riisien imeä vettä noin 10 minuuttia.

4. Lisää 1l maitojuomaa

5. Hämmennä 5 minuutin välein ensimmäisen tunnin ajan. 

6. Jatka hidasta jatkuvaa hämmennystä seuraavan puolen tunnin ajan (kahdeksikon piirtäminen suositeltavaa. Jos tulee oikein tylsää voi alkaa kirjoittaa jouluterveisiä puuroon).

7. Lisää manteli puuroon löydettäväksi.

8. Kattila selvisi tästä koitoksesta!

9. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Alkuperäinen resepti:
https://www.valio.fi/reseptit/helppo-riisipuuro-1/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti