Raparperikiisseli kuudelle 1/2h
Raparperi oli kasvanut mökin pihassa taas valmistettavaksi. Aloita pilkkomalla raparperit noin 1 cm paloiksi. Huuhtele runsaan veden alla. Lisää kattilaan 1 1/2 l vettä ja 1 1/2 dl sokeria. Anna veden kiehahtaa ja lisää raparperinpalat. Sekoita hiljalleen, kunnes raparperin palat ovat hajonneet kokonaan veden sekaan noin 20 minuuttia.
Sekoita 1 1/2 dl kylmää vettä ja 1/2 dl perunajauhoja. Kuumaan tai haaleaan veteen tehdessä perunajauhoista muodostuu paakkuista. Kaada sekoitus norona koko ajan sekoittaen kattilaan.
Hämmennä vielä 5 minuuttia, kaada raparperikiisseli jäähtymään kuppeihin. Koristele mansikoilla ja kermavaahdolla. Asettele tarjolle ja nauti :oP
Ainekset:
1 l raparperipaloja
1 1/2 l vettä
1 1/2 dl sokeria
Suuruste
1 1/2 dl vettä (kylmää)
1/2 dl perunajauhoja
Päälle:
1 prk kermavaahtoa
200g mansikoita
1. Aloita pilkkomalla raparperit noin 1 cm paloiksi.
2. Huuhtele runsaan veden alla.
3. Lisää kattilaan 1 1/2 l vettä ja 1 1/2 dl sokeria.
4. Anna veden kiehahtaa ja lisää raparperinpalat.
5. Sekoita hiljalleen, kunnes raparperin palat ovat hajonneet kokonaan veden sekaan noin 20 minuuttia. Sekoita 1 1/2 dl kylmää vettä ja 1/2 dl perunajauhoja. Kuumaan tai haaleaan veteen tehdessä perunajauhoista muodostuu paakkuista. Kaada sekoitus norona koko ajan sekoittaen kattilaan.
6. Hämmennä vielä 5 minuuttia, kaada raparperikiisseli jäähtymään kuppeihin. Koristele mansikoilla ja kermavaahdolla. Asettele tarjolle ja nauti :oP
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/raparperikiisseli?gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjwpNr4BRDYARIsAADIx9wBgKnl5PP2phbAwwvvey5F7NvJgBu7sR6xIOmXYeWheL6e_YeIv8UaAnysEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti