maanantai 3. helmikuuta 2020

Leivitetyt kanankoivet lime-valkosipulilla. Valmistusaika 1h 2 hlö:lle


Tästä ennen kaikkea helppo resepti kanankoipien laittoon. Koko reseptiin menee tunti, mutta onneksi aktiivista aikaa on vain alle puolet siitä. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 175'c-asteeseen. Riko kaksi kananmunaa yhteen kuppiin ja sekoittamalla kuivat ainekset: 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl korkkujauhoja, 1tl chili- ja 1rkl paprikajauhetta toiseen kuppiin. Kieritä pihdeillä kanan koivet kanamunassa ja sitten jauhoissa. Asettele pellille. Laita koivet uuniin ja anna olla siellä yhteensä 45 minuuttia.

Jatka kokkailua ottamalla esiin oliiviöljy, lime, valkosipuli, suola- ja valkopippurimylly. Raasta yhden limen kuori raastimella. Lisää raastettu kuori mukiin. Purista mukaan kaksi valkosipulinkynttä. Kaada joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja puolikkaan limen mehu. Rouhi kaksi kierrosta suolaa ja saman verran valkopippuria. Sekoita.

Kun kanankoivet ovat olleet uunissa 35 minuuttia. Lisää kattilaan vesi ja laita kaksi pussia nuudeleita tulemaan mausteineen.

Huuhtele salaatti. Pilko kurkku, tomaatti ja oliivit. Lisää salaatti lautasen reunalle ja ripottele päälle pähkinäsekoitusta. Lisää nuudeli ja kanat lautaselle. Lisää limevalkosipuli koipien päälle. Asettele tarjolle ja nauti.

Ainekset:
Kanan koivet
600g maustettuja kanankoipia
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 tl chilijauhetta
1 rkl paprikajauhetta

Lime-valkosipuli
1 kpl limen kuorta raastettuna
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 kpl limen mehu
Suolaa
Valkopippuria

Nuudeli
2 kpl kananmakuinen nuudelipakettia

Salaatti
1 kpl ruukkusalaatti
8 kpl kirsikkatomaatteja
1/2 kpl kurkku
10 oliivia
1/2 dl pähkinäsekoitus


1. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 175'c-asteeseen. Riko kaksi kananmunaa yhteen kuppiin ja sekoittamalla kuivat ainekset: 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl korkkujauhoja, 1tl chili- ja 1rkl paprikajauhetta toiseen kuppiin. Kieritä pihdeillä kanan koivet kanamunassa ja sitten jauhoissa. Asettele pellille.

2. Laita koivet uuniin ja anna olla siellä yhteensä 45 minuuttia.

3. Jatka kokkailua ottamalla esiin oliiviöljy, lime, valkosipuli, suola- ja valkopippurimylly. Raasta yhden limen kuori raastimella. 

4. Lisää raastettu kuori mukiin. Purista mukaan kaksi valkosipulinkynttä. Kaada joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja puolikkaan limen mehu. Rouhi kaksi kierrosta suolaa ja saman verran valkopippuria. Sekoita.

5. Kun kanankoivet ovat olleet uunissa 35 minuuttia. Lisää kattilaan vesi ja  laita kaksi pussia nuudeleita tulemaan mausteineen.

6. Huuhtele salaatti. Pilko kurkku, tomaatti ja oliivit. Lisää salaatti lautasen reunalle ja ripottele päälle pähkinäsekoitusta. Lisää nuudeli ja kanat lautaselle. Lisää limevalkosipuli koipien päälle. Asettele tarjolle ja nauti :op

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti