lauantai 12. lokakuuta 2019

Nyhtöhirvihampurilaiset ja bataattiranskalaiset


Nyhtöhirvihampurilaiset ja bataattiranskalaiset


Ohje on muokattu aiemmasta nyhtöhirvitortillasta, josta saa kotoisamman muokkaamalla siitä hampurilaisen: https://helppoakotiruokaa.blogspot.com/2018/11/nyhtohirvitortillat.html

Jos satut olemaan nyhtöpossun ystävä, odotappas kun pääset maistamaan nyhtöhirveä. Tämä herkku vaatii aikaa noin 6 tuntia, mutta pelko pois. Aktiivista tekemistä on vain muutamaksi minuutiksi. Nosta hirvipaisti sulamaan pöydälle. Nosta pata liedelle ja lisää voi. Poista paistista mahdolliset kalvot. Paista paistin pinnat kiinni lisäten paprikaa, sekä rouhittua suolaa ja mustapippuria. Lisää 5 dl lihalientä (lihaliemikuutio ja 0,5 l vettä) pataan. Laita uuniin 150'c asteeseen 6 tunniksi. Tarkista 3 tunnin kohdalla onko padassa riittävästi nestettä.

Ota liha uunista ja ota liemi talteen. Lisää erilliseen kattilaan lihaliemi, olut, sokeri ja tummaa balsamicoa. Anna keittyä hetki, mutta älä kiehauta.

Aloita BBQ-kastikkeen teko pilkkomalla sipulit. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipulit. Lisää loput aineet sekoittaen seuraavassa järjestyksessä: 1dl sokeri, 0,5 dl valkoviinietikka, 1,5 dl ketsuppia, 1 rkl dijon sinappia. Tässä välissä kannattaa maistaa kastiketta ja lisäillä loput 1,5 dl ketsuppia maun mukaan. Mitä enemmän ketsuppia, sitä makeampaa.

Laita uuni 225'c asteeseen ja hampurilaissämpylät ritilälle. Sämpylät tarvitsevat vain kaksi minuuttia lämmitystä. Nyhdä sillä välin paisti kahdella haarukalla. Kaada kastike lihan päälle. Huom! Jos nyhtöhirveä jää vielä hieman jääkaappiin, ei kannata kaikkea kastiketta kaataa lihan sekaan, vaan lisäilee sitä lämmitettäviin annoksiin.

Nosta hampurilaisen pohja lautaselle. Lisää nyhtöhirveä, Auran Chilimajoneesia, BBQ-kastiketta. Laita vielä hattu päälle. Aseta tarjolle ja nauti :oP


Ainekset
1 kg hirvenpaistia yms.
1 rkl voi
3 rkl paprika
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
5 dl lihalientä

Lihaliemi
2 dl lihalientä
2 dl olutta
0,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa balsamicoa

BBQ-kastike:
3 rkl voita
0,6 dl silputtua sipulia
1 dl ruskeaa sokeria0,5 dl valkoviinietikkaa
3 dl ketsuppia
1 rkl dijon-sinappia


Sivulle:
4 kpl Vaasan Hampurilaissämpylöitä
Auran chilimajoneesi
Ketsuppia
Bataattiranskalaiset

Annoksesta saa hieman kevyemmän, kun ranskalaisten sijalla on raikas salaatti:
1 kpl Salaatti
1/2 kpl Kurkku
2 kpl Tomaatti
1/2 kpl Keltainen paprika
1 rkl seesamin siemeniä



1. Poista paistista mahdolliset kalvot. Nosta pata liedelle ja lisää voi.

2. Paista paistin pinnat kiinni

3. Lisää paprikaa, sekä rouhittua suolaa ja mustapippuria.

4. Lisää 5 dl lihalientä (lihaliemikuutio ja 0,5 l vettä) pataan. 

5. Laita uuniin 150'c asteeseen 6 tunniksi. Tarkista 3 tunnin kohdalla onko padassa riittävästi nestettä.

7. Ota liha uunista ja ota liemi talteen. 

8. Lisää kattilaan lihaliemi, olut, sokeri ja tummaa balsamicoa. Anna keittyä hetki, mutta älä kiehauta.

9. Aloita BBQ-kastikkeen teko pilkkomalla sipuli. Lisää kattilaan sipuli ja voi. Kuullota kauniin keltaiseksi.

10. Lisää loput aineet sekoittaen seuraavassa järjestyksessä: 1dl sokeri, 0,5 dl valkoviinietikka, 1,5 dl ketsuppia, 1 rkl dijon sinappia. Tässä välissä kannattaa maistaa kastiketta ja lisäillä loput 1,5 dl ketsuppia maun mukaan. Mitä enemmän ketsuppia, sitä makeampaa.


9. Laita uuni 225'c asteeseen ja hampurilaissämpylät ritilälle. Nyhdä sillä välin paisti kahdella haarukalla. Kaada lopuksi kastike lihan päälle. 


10. Aseta tarjolle ja nauti :oP



Resepti vinkistä iso kiitos Minnalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti