sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Yön yli sämpylät 10 kpl

Yön yli sämpylät 10 kpl 


Sain vinkin helpoista ja makoisista sämpylöistä Sikke Sumarin tapaan ja pakkohan niitä oli kokeilla alla olevan mukaillun reseptin mukaan. Tarkista siis alkuperäinen resepti, jos haluat Namasten tapaan. Aktiivista aikaa tässä reseptissä on alle tunnin verran. Taikinan annetaan kohota yön yli, joten parasta tehdä taikina illasta ja paistaa sämpylät aamusta. 

Aloita ottamalla ainekset esille (7 1/2 dl vettä (kylmää), 1 pss kuivahiivaa, 2 rkl suolaa, 1 1/2 dl ruisjauhoja, 2 dl graham jauhoja ja 8 - 10 dl vehnäjauhoja). Sekoita vesi, hiiva ja suola. Lisää ruis- ja Grahamjauhot. Käytä sekoittamiseen lusikkaa. Lisää lähes kaikki vehnäjauhot, kunnes taikinasta tulee paksun puuron kaltaista. Laita taikina yön yli jääkaappiin.

Ripottele päälle vähän jauhoja ja tee kahta ruokalusikkaa käyttäen taikinapalloja leivinpaperin päälle. Paista uunissa 220'c asteessa 35 minuutti. Ota jäähtymään uunista, mutta ethän peitä sämpylöitä. Näin saat rapean kuoren.



Ainekset:
7 1/2 dl vettä (kylmää)
1 pss kuivahiivaa
2 rkl suolaa
1 1/2 dl ruisjauhoja
2 dl graham jauhoja
8 - 10 dl vehnäjauhoja






1. Aloita ottamalla ainekset esille (7 1/2 dl vettä (kylmää), 1 pss kuivahiivaa, 2 rkl suolaa, 1 1/2 dl ruisjauhoja, 2 dl graham jauhoja
ja 8 - 10 dl vehnäjauhoja).

2. Sekoita vesi, hiiva ja suola. Lisää ruis- ja grahamjauhot. Käytä sekoittamiseen lusikkaa. Lisää lähes kaikki vehnäjauhot...

3... kunnes taikinasta tulee paksun puuron kaltaista. Laita taikina yön yli jääkaappiin.



4. Ripottele päälle vähän jauhoja ja tee kahta ruokalusikkaa käyttäen taikinapalloja leivinpaperin päälle.

5. Paista uunissa 220'c asteessa 35 minuutti. Ota jäähtymään uunista, mutta ethän peitä sämpylöitä. Näin saat rapean kuoren.

6. Asettele tarjolle ja nauti :oP





Alkuperäinen resepti:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti