keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Hirven Ribsit 4:lle valmistusaika 2 h


Hirven Ribsit 4:lle valmistusaika 2h

Pakkasen sisältöä tarkastellessa jäi pöydän päälle ribs:t. Siitä saikin hyvän idean kutsua tuttuja kylään.

Aloita lisäämällä kattilaan 3 l vettä ja 5 x 1 cm inkivääripalat  (muista raastaa marinaadia varten 2 tl). Laita ribsit kiehumaan 15 minuutiksi. Kääntele välillä, jotta saat kokonaan keitettyä. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 180 'c.

Tässä välissä on hyvä tehdä marinadi. Sekoita 2 kpl valkosipulin kynttä puristettuna, 1/2 tl rouhittua suolaa, 1 dl paseerattua tomaattia, 2 rkl soijakastiketta, 1 tl chillia jauheena, 2 tl raastettua inkiväärinjuurta, 1 dl juoksevaa hunajaa, 1/2 tl paprikajauhetta ja 1/2 dl Calvadosta  keskenään muovikulhoon.

Nosta kylkipalat pihdeillä uunivuokaan. Lisää ribsien päälle marinadi. Kaada omenasiideri erilliseen uunivuokaan ja laita uunin pohjalle. Ribsit ylätasolle. Omenasiideri alhaalla antaa makua ribseille ja pitää huolta, etteivät ne kuivu liikaa. Kypsennä 40 minuuttia ja kääntele lihat. Lihat saavat olla uunissa vielä puoli tuntia.

Tässä vaiheessa on hyvä laittaa perunamuussi tulemaan. Kuori ja pilko perunat ja keitä n. puoli tuntia. Kuori sen jälkeen porkkanat (300g) ja pilko isoimmat. Pilko myös kaksi valkosipulin kynttä. Lisää pannulle 1rkl öljyä, porkkanat ja valkosipulit. Rouhi päälle 1/2 tl suolaa ja lisää loput 2 rkl öljyä. Paista miedolla lämmöllä.

Kaada vesi pois perunakattilasta. Lisää maito, voi ja suola kattilaan ja muussaa perunat. Annoksen kuvaan perunamuusi on pursotettu lämpökestävällä pursotinpussilla.

Nosta lihat uunista ja peitä foliolla. Ota myös siideri pois uunista.

Lisää lautasen reunaan myös porkkanat. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:
Ribs 1 1/2 kg possun kylkipala
n.5 cm pala inkivaarinjuurta reiluiksi paloiksi leikattuna (ei tarvitse kuoria)

Marinadi:
2 kpl valkosipulinkyntta puristettuna
1/2 tl rouhittua suolaa
1 dl paseerattua tomaattia
2 rkl soijakastiketta
1 tl chillia jauheena
2 tl raastettua inkiväärinjuurta
1 dl juoksevaa hunajaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 dl Calvadosta

Uuniin:
3 dl omena siideriä

Perunamuussi:
10 kpl perunoita
1 dl maitoa
50g voita
2 tl rouhittua suolaa

Paistetut porkkanat
300g porkkanoita
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
3 rkl rypsiöljyä
1/2 tl rouhittua suolaa

1. Aloita lisäämällä kattilaan 2 l vettä ja inkivääripalat (muista raastaa marinaadia varten 2 tl).

 2. Laita ribsit kiehumaan 15 minuutiksi. Kääntele välillä, jotta saat kokonaan keitettyä. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 180 'c.

3. Tässä välissä on hyvä tehdä marinadi. Sekoita 2 kpl valkosipulin kynttä puristettuna, 1/2 tl rouhittua suolaa, 1 dl paseerattua tomaattia, 2 rkl soijakastiketta, 1 tl chillia jauheena, 2 tl raastettua inkiväärinjuurta, 1 dl juoksevaa hunajaa, 1/2 tl paprikajauhetta ja 1/2 dl Calvadosta  keskenään muovikulhoon.

4. Nosta kylkipalat pihdeillä uunivuokaan. 


5. Lisää ribsien päälle marinadi.

 6. Kaada omenasiideri erilliseen uunivuokaan ja laita uunin pohjalle. Ribsit ylätasolle. Omenasiideri alhaalla antaa makua ribseille ja pitää huolta, etteivät ne kuivu liikaa. Kypsennä 40 minuuttia ja kääntele lihat. Lihat saavat olla uunissa vielä puoli tuntia.

7. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa perunamuussi tulemaan. Kuori ja pilko perunat ja keitä n. puoli tuntia. Kuori sen jälkeen porkkanat (300g) ja pilko isoimmat. Pilko myös kaksi valkosipulin kynttä. Lisää pannulle 1rkl öljyä, porkkanat ja valkosipulit. Rouhi päälle 1/2 tl suolaa ja lisää loput 2 rkl öljyä. Paista miedolla lämmöllä.

7. Kaada vesi pois perunakattilasta. Lisää maito, voi ja suola kattilaan ja muussaa perunat. Annoksen kuvaan perunat on pursotettu lämpökestävällä pursotinpussilla. Lisää lautasen reunaan myös porkkanat. Asettele tarjolle ja nauti :oP



8. Nosta lihat uunista ja peitä foliolla. Ota myös siideri pois uunista. 

9. Lisää lautasen reunaan myös porkkanat.


10. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti