sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kyyhkyn rintafileet kermakastikkeella

10.8 alkoi kyyhkyn metsästys. Kotiin tuomisena olikin muutama rintapala. Kovimpaan nälkään ei ehtinyt mitään erikoista laittaa, joten uuni kuumaksi 225 'c asteeseen ja grilliperunat valmistumaan. Salaatti kannattaa valmistaa tässä vaiheessa lautaselle ja sen jälkeen on hyvä laittaa valurautapannu (tai tässä tapauksessa pata) jo lämpeämään liedelle.

Ota toinen pannu kermakastikkeelle. Lisää voi ja muut ainekset ja anna suurustua miedolla lämmöllä. Lisää pannuun (tai pataan) voita ja asettele rintafileet paistumaan. Paista vain muutama minuutti per puoli ja lisää käännettäessä suola sekä mustapippuri. Lihan voisi vain nopeasti paistaa ja sen jälkeen laittaa hautumaan 180'c-asteeseen, mutta tällä kertaa nälkä vei voiton ja liha kypsennettiin suoraan paistamalla. Asettele kaikki lautaselle ja nauti :oP

Liha:
4 kyyhkyn rintafilettä
1 rkl voita
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Perunat:
250g ristikkoperunoita

Kastike:
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl mustapippurirouhetta
suolaa

1. Kun salaatti on valmis, perunat melkein valmiita ja kastike tehty, on aika paistaa rintafileet.

2. Asettele ainekset lautaselle ja nauti :oP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti