sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Hätäisen vegaanin uuni"munkit" 18 kpl 1h


Hätäisen vegaanin uuni"munkit" 18 kpl 1h

Piknikille piti lähteä, mutta kaikki vappumunkit oli jo syöty. Piti siis tekaista nopeasti makeaa grillailuiden jälkiruuaksi.

Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225'c-asteeseen ja ottamalla ainekset esille. Kaada 1 3/4 dl mantelimaitoa ja 1 tl omenaviinietikkaa kulhoon ja anna olentua 5 minuuttia.  Mittaa samalla toiseen kulhoon 3 1/4 dl vehnäjauhoja, 3/4 tl ruokasoodaa, 1/2 tl leivinjauhetta ja 1/4 tl suolaa. Pese limen kuori ja raasta se raastimella. Lisää mantelimaidon joukkoon 1 3/4 dl sokeria, 3/4 dl rypsiöljyä ja 1 tl limen kuoriraastetta. Vatkaa käsivispilällä.

Kaada kuivat aineet mantelimaitosekoitukseen vispilällä vatkaten. Taikinan tulisi olla paksumpaa kuin kakkutaikina.

Öljyä sydän donitsivuoka. Laita kolmasosa taikinasta pursotin pussiin ja purstota vuoka puolilleen. Paista uunissa 10 minuuttia. Nosta uunimunkit jäähtymään ja täytä donitsivuoka uudestaan. Laita muovipussiin 2 dl sokeria ja pyörittele kypsiä munkkeja yksi kerrallaan. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset
Taikina:
1 3/4 dl mantelimaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 lime
1 3/4 dl sokeria
3/4 dl rypsiöljyä

Kuorruttamiseen
 2 dl sokeria

Aloita laittamalla uuni lämpenemään 225'c-asteeseen ja ottamalla ainekset esille. 

Kaada 1 3/4 dl mantelimaitoa ja 1 tl omenaviinietikkaa kulhoon ja anna olentua 5 minuuttia. Mittaa samalla toiseen kulhoon 3 1/4 dl vehnäjauhoja, 3/4 tl ruokasoodaa, 1/2 tl leivinjauhetta ja 1/4 tl suolaa.

Pese limen kuori ja raasta se raastimella.

Lisää mantelimaidon joukkoon 1 3/4 dl sokeria, 3/4 dl rypsiöljyä ja 1 tl limen kuoriraastetta. Vatkaa käsivispilällä.

Kaada kuivat aineet mantelimaitosekoitukseen vispilällä vatkaten. Taikinan tulisi olla paksumpaa kuin kakkutaikina.

Öljyä sydän donitsivuoka. 

Laita kolmasosa taikinasta pursotin pussiin 

ja purstota vuoka puolilleen.


Paista uunissa 10 minuuttia.

Nosta uunimunkit jäähtymään ja täytä donitsivuoka uudestaan. Laita muovipussiin 2 dl sokeria ja pyörittele kypsiä munkkeja yksi kerrallaan.

Asettele tarjolle ja nauti :oP



Alkuperäinen resepti
https://www.facebook.com/groups/1701571030062709/permalink/2680047495548386/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti