maanantai 20. elokuuta 2018

Vegaaninen Baileys-Moussekakku


Edessä oli illanistujaiset, jossa osa vieraista oli sekaaneja osa vegaaneja. Jotain makeaa teki mieli jälkiruuaksi, joten aiemmin keväällä pongattu Bailayes-moussekakku pääsi testiin. Ohjeesta jää hiukan vahva soijan maku, jota korvaisin hieman isommalla tofutin ja bailaysin määrällä. Kakku tarvitsee olla yön yli jääkaapissa, joten tee tästä maistuva herkku kiireettömästi edellisenä päivänä niin arkeen kuin juhlaan.

Aloita asettamalla leivinpaperi irtopohjalle ja leikkaa ylimääräiset irti. Murskaa noin 5 oreota kerrallaan blenderissä (tai vaikka koko paketillinen, jos omaat tehohirmun). Kaada oreo-murska muovikippoon. Sulata margariini mikrossa (n. 45 sekunttia riittää 800w) ja sekoita murskan joukkoon. Painele pohja ruokalusikan avulla tasaiseksi.

Vatkaa yksi purkki (250 ml) Alpron soijavispikermaa kuohkeaksi. Lisää joukkoon purkki (225 g) Tofutti maustamaton -soijatuorejuustoa, 400 g Alpro Go On -soijarahkaa sekä 1 rkl sokeria ja vaniljasokeria. Kun ainekset ovat sekoittuneet lisää Bailays. Sulata suklaat vesihauteessa ja vispaa joukkoon.

Kaada koko setti irtopohjavuokaan, levitä tasaiseksi ruokalusikan avulla ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 12 tuntia. Koristele lopuksi kesän marjoilla, kuten mustikoilla ja muutamalla mintun lehdellä. Asettele tarjolle ja nauti :op


Ainekset:

Pohja
1 kpl iso paketti Oreo Original keksejä (264g)
90g vegaanista margariinia (vaikka Flora Laktoositon maidoton 60%)

Kakku:
1 prk (250 ml) Alpron soijavispikermaa
1 prk (225 g) Tofutti maustamaton -soijatuorejuustoa
400 g Alpro Go On -soijarahkaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl Baileys Almande -mantelilikööriä
3 kpl (á 80 g) iChoc White Vanilla -valkosuklaata

 1. Aloita asettamalla leivinpaperi irtopohjalle ja leikkaa ylimääräiset irti.

 2. Murskaa noin 5 oreota kerrallaan blenderissä (tai vaikka koko paketillinen, jos omaat tehohirmun). Kaada oreo-murska muovikippoon.

 3. Sulata margariini mikrossa ja sekoita murskan joukkoon.

 4.Painele pohja ruokalusikan avulla tasaiseksi.

 5.Vatkaa yksi purkki (250 ml) Alpron soijavispikermaa kuohkeaksi.

 6. Lisää joukkoon purkki (225 g) Tofutti maustamaton -soijatuorejuustoa, 400 g Alpro Go On -soijarahkaa sekä 1 rkl sokeria ja vaniljasokeria.

 7. Kun ainekset ovat sekoittuneet lisää Bailays.

 8. Sulata suklaat vesihauteessa

 9. ja vispaa joukkoon.

 10. Kaada koko setti irtopohjavuokaan,

 11. levitä tasaiseksi ruokalusikan avulla

 12. ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 12 tuntia.

 13. Koristele lopuksi kesän marjoilla, kuten mustikoilla ja muutamalla mintun lehdellä.

 14. Asettele tarjolle ja nauti :op

Alkuperäinen resepti
https://chocochili.net/2018/05/vegaaninen-baileys-moussekakku/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti