lauantai 22. helmikuuta 2020

Vegaaniset laskiaispullat 12 kpl 2h

Vegaaniset laskiaispullat 12 kpl 2 h

Aloita ottamalla kaikki ainekset esille: 2 1/2 dl kauramaitoa, 1 pss kuivahiivaa, 1/2 tl suolaa,  3/4 dl sokeria, 1 tl kardemummaa, 100 g margariinia ja 8 dl vehnäjauhoja.

Lämmitä 2 1/2 dl kauramaitoa kädenlämpöiseksi (n. 1 min mikrossa). Sulata 100g margariinia mikrossa 45 sekuntia ja sekoita kauramaidon sekaan. Lisää joukkoon vielä 1 pss kuivahiivaa, 1/2 tl suolaa, 3/4 dl sokeria ja 1 tl kardemummaa. Vaivaa taikinan joukkoon pikkuhiljaa 8 dl vehnäjauhoja kunnes taikina ei jää enää kiinni sormiin. Jätä taikina liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi vedottomaan paikkaan.

Vaivaa taikina uudestaan ja muotoile taikinasta pötkö, josta on hyvä leikata pullia. Kannattaa hiukan kastella käsiä ennen pyörittämistä, niin taikina ei tartu ja pullista saa pyöreämpiä. Aseta pellille ja anna kohota puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 225'c-asteeseen. 

Voitele kohonneet pullat sokerivedellä, jossa on 2 rkl sokeria ja 2 rkl vettä. Laita pullat paistumaan uuniin keskitasolle 10 minuutiksi.  Vispaa tällä välillä kauravispi. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset
2 1/2 dl kauramaitoa
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
100 g margariinia (täältä voit katsoa vegaaniset vaihtoehdot)
8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
2 rkl sokeria
2 rkl kädenlämpöistä vettä

Väliin ja päälle
1 prk Aito Kauravispi
1 prk Mansikkahillo
2 rkl tomusokeria

1. Aloita ottamalla kaikki ainekset esille: 2 1/2 dl kauramaitoa, 1 pss kuivahiivaa, 1/2 tl suolaa,  3/4 dl sokeria, 1 tl kardemummaa, 100 g margariinia ja 8 dl vehnäjauhoja.

2. Lämmitä 2 1/2 dl kauramaitoa kädenlämpöiseksi (n. 1 min mikrossa). Sulata 100g margariinia mikrossa 45 sekuntia ja sekoita kauramaidon sekaan. Lisää joukkoon vielä 1 pss kuivahiivaa, 1/2 tl suolaa, 3/4 dl sokeria ja 1 tl kardemummaa.

3. Vaivaa taikinan joukkoon pikkuhiljaa 8 dl vehnäjauhoja kunnes taikina ei jää enää kiinni sormiin.

4. Jätä taikina liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi vedottomaan paikkaan.

5. Vaivaa taikina uudestaan ja muotoile taikinasta pötkö, josta on hyvä leikata pullia. Kannattaa hiukan kastella käsiä ennen pyörittämistä, niin taikina ei tartu ja pullista saa pyöreämpiä. Aseta pellille ja anna kohota puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 225'c-asteeseen. 

6. Voitele kohonneet pullat sokerivedellä, jossa on 2 rkl sokeria ja 2 rkl vettä.

7. Laita pullat paistumaan uuniin keskitasolle 10 minuutiksi.  Vispaa tällä välillä kauravispi.

8. Asettele tarjolle ja nauti :oP


 Alkuperäinen resepti:
https://vegaanihaaste.fi/reseptit/pullat




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti