lauantai 25. huhtikuuta 2020

Kaalilaatikko viisi annosta 2h

Kaalilaatikko viisi annosta 2h

Kaalilaatikko on makaronilaatikon ohella helppo kotiruoka, jota voi syödä useammankin päivän. Valmistukseen menee 2 tuntia.Laita uuni lämpenemään 200'c:een. Silppua 1 kg kaalia ja 1/2 kpl sipuli. Lisää kattilaan 0,5 l vettä, 1 1/2 tl suolaa, silputtu kaali sekä sipuli. 

Paista 400g jauhelihaa. Rouhi mukaan 1 tl mustapippuria ja 1 tl jauhelihamaustetta. Voitele vuoka 1rkl margariinilla. Lisää pohjalle 1/2 dl puuroriisiä. Kaada päälle kaali-sipuli sekä liemi. Sekoita joukkoon vielä jauheliha ja laita päälle 1 rkl margariinia. Laita kaalilaatikko uuniin 200'c asteesseen 50 minuutiksi. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
1 kg kaalia
5 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 kpl sipulia
400g jauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 tl jauhelihamaustetta
1/2 dl puuroriisiä
1 rkl margariinia voiteluun
1 rkl margariinia laatikon päälle

Lisukseet:
Puolukkahilloa
Suolakurkkua
Viipaloituja punajuuria


1. Laita uuni lämpenemään 200'c:een. Silppua 1 kg kaalia ja 1/2 kpl sipuli.

2. Lisää kattilaan 0,5 l vettä, 1 1/2 tl suolaa, silputtu kaali sekä sipuli. 

3. Paista 400g jauhelihaa. Rouhi mukaan 1 tl mustapippuria ja 1 tl jauhelihamaustetta.

4. Voitele vuoka 1rkl margariinilla

5. Lisää pohjalle 1/2 dl puuroriisiä.

6. Kaada päälle kaali-sipuli sekä liemi. Sekoita joukkoon vielä jauheliha ja laita päälle 1 rkl margariinia.

7. Laita kaalilaatikko uuniin 200'c asteesseen 50 minuutiksi.

8. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaalilaatikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti