Kaalilaatikko viisi annosta 2h
Kaalilaatikko on makaronilaatikon ohella helppo kotiruoka, jota voi syödä useammankin päivän. Valmistukseen menee 2 tuntia.Laita uuni lämpenemään 200'c:een. Silppua 1 kg kaalia ja 1/2 kpl sipuli. Lisää kattilaan 0,5 l vettä, 1 1/2 tl suolaa, silputtu kaali sekä sipuli.
Paista 400g jauhelihaa. Rouhi mukaan 1 tl mustapippuria ja 1 tl jauhelihamaustetta. Voitele vuoka 1rkl margariinilla. Lisää pohjalle 1/2 dl puuroriisiä. Kaada päälle kaali-sipuli sekä liemi. Sekoita joukkoon vielä jauheliha ja laita päälle 1 rkl margariinia. Laita kaalilaatikko uuniin 200'c asteesseen 50 minuutiksi. Asettele tarjolle ja nauti :oP
Ainekset:
1 kg kaalia
5 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 kpl sipulia
400g jauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 tl jauhelihamaustetta
1/2 dl puuroriisiä
1 rkl margariinia voiteluun
1 rkl margariinia laatikon päälle
Lisukseet:
Puolukkahilloa
Suolakurkkua
Viipaloituja punajuuria
1. Laita uuni lämpenemään 200'c:een. Silppua 1 kg kaalia ja 1/2 kpl sipuli.
2. Lisää kattilaan 0,5 l vettä, 1 1/2 tl suolaa, silputtu kaali sekä sipuli.
3. Paista 400g jauhelihaa. Rouhi mukaan 1 tl mustapippuria ja 1 tl jauhelihamaustetta.
4. Voitele vuoka 1rkl margariinilla
5. Lisää pohjalle 1/2 dl puuroriisiä.
6. Kaada päälle kaali-sipuli sekä liemi. Sekoita joukkoon vielä jauheliha ja laita päälle 1 rkl margariinia.
7. Laita kaalilaatikko uuniin 200'c asteesseen 50 minuutiksi.
8. Asettele tarjolle ja nauti :oP
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaalilaatikko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti