tiistai 25. helmikuuta 2020

Halloumiranskalaiset 2 hengelle 30 minuuttia

Halloumiranskalaiset

Yle Puheen aamuohjelma tiesi kertoa, että kevätpaastoa on vietetty keskiajalta asti. Mikäs olisi parempi aloitus laskiaisen tienoilla aloitettavalle karnevaaleille (Carne Vale), eli jäähyväiset lihalle kuin tehdä Halloumranskalaisia. Tämän annoksen kanssa ei jää lihaa kaipaamaan.

Ota ainekset esiin: 2 pkt 400 g Halloumjuustoa tai vegaanivaihtoehtoa (tai vaikka molempia kuten tässä ohjeessa), 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl savupaprikajauhetta, 1/2 tl rouhittua mustapippuria, 1/2 tl chilijauhetta, 4 dl rypsiöljyä paistamiseen,  1 prk turkkilaistajogurttia, 2 rkl ketsuppia, 1 kpl granaattiomena, 1 pss bataattiranskalaisia ja 2 rkl chilimajoneesia. Aseta uuni lämpenemään 225'c-asteeseen.

Aloita granaattiomenan siemenien kerääminen leikkamalla omenasta "hattu" pois. Lohko granaattiomena neljään osaan ja nypi siemenet kuppiin. Yhdestä graanaattiomenasta tuli noin 2 dl siemeniä. Viipaloi Halloumijuusto (tai vegaanivastike). Laita bataattiranskalaiset uuniin.

Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl savupaprikajauhetta, 1/2 tl rouhittua mustapippuria ja 1/2 tl chilijauhetta.  Kääntele juustot jouheseoksessa, jotta ne ovat kauttaaltaan jauhoittuneet.

Kaada paistinpannulle rasvaa niin, että pannulla on 2-3 senttiä rypsiöljyä. Tarkista mittarilla, että rasva on 180'c asteista. Mikäli et omista mittaria, niin kokeile pienellä palalla juustoa. Mikäli öljy alkaa välittömästi kuplia, asettele pannulle muutama juusto friteroitumaan. Kääntele välillä. Kannattaa käyttää pannun päällä rasvaritilää, jotta rasva ei roisku ympärille.

Nosta Halloumiranskalaiset lautaselle, levitä päälle ketsuppijogurtti ja ripottele vielä granaattiomenan siemeniä päälle. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
2 pkt 400 g Halloumjuustoa tai vegaanivaihtoehtoa (tai vaikka molempia kuten tässä ohjeessa)
1 dl vehnäjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
4 dl rypsiöljyä paistamiseen

Ketsuppijogurttidippi
1 prk turkkilaistajogurttia
2 rkl ketsuppia

Lisuke:
1 kpl granaattiomena
1 pss bataattiranskalaisia
2 rkl chilimajoneesia


1. Ota ainekset esiin: 2 pkt 400 g Halloumjuustoa tai vegaanivaihtoehtoa (tai vaikka molempia kuten tässä ohjeessa), 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl savupaprikajauhetta, 1/2 tl rouhittua mustapippuria, 1/2 tl chilijauhetta, 4 dl rypsiöljyä paistamiseen,  1 prk turkkilaistajogurttia, 2 rkl ketsuppia, 1 kpl granaattiomena, 1 pss bataattiranskalaisia ja 2 rkl chilimajoneesia. Aseta uuni lämpenemään 225'c-asteeseen.

2. Aloita granaattiomenan siemenien kerääminen leikkamalla omenasta "hattu" pois.

3. Lohko granaattiomena neljään osaan ja nypi siemenet kuppiin.


4. Yhdestä graanaattiomenasta tuli noin 2 dl siemeniä.

5. Viipaloi Halloumijuusto (tai vegaanivastike). Laita bataattiranskalaiset uuniin.

6. Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl savupaprikajauhetta, 1/2 tl rouhittua mustapippuria ja 1/2 tl chilijauhetta.

7. Kääntele juustot jouheseoksessa, jotta ne ovat kauttaaltaan jauhoittuneet.

8. Kaada paistinpannulle rasvaa niin, että pannulla on 2-3 senttiä rypsiöljyä. Tarkista mittarilla, että rasva on 180'c asteista. Mikäli et omista mittaria, niin kokeile pienellä palalla juustoa. Mikäli öljy alkaa välittömästi kuplia, asettele pannulle muutama juusto friteroitumaan. Kääntele välillä.

9. Kannattaa käyttää pannun päällä rasvaritilää, jotta rasva ei roisku ympärille.

10. Sekoita tässä välissä ketsuppijogurttidippi. Lisää kuppii 1prk turkkilaistajogurttia ja 2 rkl ketsuppia.

11. Paista loput juustoista

12. Nosta Halloumiranskalaiset lautaselle, levitä päälle ketsuppijogurtti ja ripottele vielä granaattiomenan siemeniä päälle. Asettele tarjolle ja nauti :oP



Alkuperäinen resepti:
https://yhteishyva.fi/reseptit/halloumiranskalaiset/recipe-23175

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti