sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hirven kulmapaisti uunissa

Tässä herkullinen ja helppo, mutta aikaa vievä ruoka. Yhteensä tähän menee noin 12 tuntia.

Ota pakastettu kulmapaisti sulamaan edeltävänä päivänä. Anna sulaa 4 tuntia. Lisää suolaa, pippuria ja tinjamia pinnalle ja annan hirven raakakypsyä yön yli. 

Lämmitä uuni 110’c asteeseen. Pilko sipulit 4 osaan, porkkanat 3 osaan ja lantut suurinpiirtein saman kokoisiksi. Paista paisti kevyesti pinnalta ja laita paistopussiin. Lisää paistin päälle pekoni ja sipulit, lanttu sekä porkkananpalat viereen sisälle paistopussiin. Muista leikata pussin nurkkaan pieni reikä. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 65 astetta (n. 3 tuntia).

Nosta paisti jäähtymään ja valmista kastike. Kaada paistinliemi siivilän läpi muovikeppoon. Ylimääräisen paistinliemen voi pakastaa käytettäväksi myöhemmin. Lisää pannulle voita. Tämän jälkeen paistinliemi ja kerma. Lisää maizenaa kunnes kastike sakeutuu. Lisää vielä konjakki. 

Leikkaa paistista ohuita siivuja, asettele kaikki tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:
1,5-2 kg hirven paisti
2-3 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
2 tl tinjamia
4 valkosipulin kynttä
170g amerikan pekonia
3 sipulia
7 porkkanaa
1 lanttu

Ainekset kastikkeeseen:
n.1,5 dl paistin lientä
2 dl ruokakermaa
maizenaa
0,5 dl konjakkia




1. Paista hirvi kevyesti pannulla. Lisää paistin päälle pekoni ja kasvikset paistopussiin.

2. Anna paistua kunnes mittari näyttää 65 astetta

3. Asettele kasvikset esille

4. Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja asettele tarjolle.

5. Asettele lautaselle ja nauti :oP




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti