maanantai 12. joulukuuta 2016

Kanarisotto



Samalla ohjeella voi tehdä risoton tai ruokaisamman kanarisoton. Aloita pilkkomalla sipulit. Lisää  kasvisliemi lämpenemään kattilaan. Aseta kasariin voita ja lisää pilkotut sipulit. Kuullota sipuleita n. 5 minuuttia. 

Lisää risottoriisiä noin 100 g kerrallaan sekoitellen kunnes kaikki risotto on kasarissa. Kaada risotto wokki-pannulle. Kaada joukkoon valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt, lisää kasvislientä kauha kerrallaan. Sekoita. Lisää lientä, kun edellinen on imeytynyt.

Kypsennä n. 20 minuttia kunnes riisi on pehmeää. Lisää voita ja parmesaania. Lisää joukkoon pilkottua timjamia.

Tässä vaiheessa voi nostaa erillisen risoton esille tai jatkaa lisäämällä revityt kanat pannulle. Asettele tarjolle ja nauti :oP

2 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
10 dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
400 g risottoriisiä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl kuivaa valkoviiniä
50 g voita
100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
2 rkl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
2 kpl kypsää kanan koipireittä

1. Aloita pilkkomalla sipulit

2. Lisää  kasvisliemi lämpenemään kattilaan.

3. Aseta kasariin voita ja lisää pilkotut sipulit.

4. Kuullota sipuleita n. 5 minuuttia.

5. Lisää risottoriisiä noin 100 g kerrallaan sekoitellen

6. kunnes kaikki risotto on kasarissa

7. Kaada risotto wokki-pannulle. Kaada joukkoon valkoviini.

8. Kun valkoviini on imeytynyt, lisää kasvislientä kauha kerrallaan. Sekoita. Lisää lientä, kun edellinen on imeytynyt.

9. Kypsennä n. 20 minuttia kunnes riisi on pehmeää.

10. Lisää voita ja parmesaania.

11. Lisää joukkoon pilkottua timjamia.

12. Tässä vaiheessa voi nostaa erillisen risoton esille.


13. Lisää risottoon vielä revittyä kanaa ja anna lämmetä.

14. Asettele tarjolle ja nauti :oP



Alkuperäinen resepti:
http://www.maku.fi/reseptit/risoton-perusohje

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti