perjantai 21. helmikuuta 2020

Laskiaispulla 20 kpl valmistuaika 2 h

Laskiaispullat

Laskiaissunnuntain lähestyessä on hyvä varmistaa pullat viikonlopulle. Samalla taikinalla voi tehdä myös korvapuusteja. Itse tein toisesta taikina puolikkaasta korvapuusteja ja toisesta laskiaispullia.

Ota kaikki ainekset esille. 5 dl maitoa, 2 kpl kananmuna, 2 dl sokeria, 1 rkl kardemummaa, 1 tl suolaa, 2 ps kuivahiivaa, 14 dl vehnäjauhoja ja 150 g voita. 

Lämmitä 5dl maitoa kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan 2 pss kuivahiivaa. Sekoita mukaan myös 1 tl suolaa, 2 dl sokeria, 1rkl kardemummaa ja 1 kpl kananmuna. Laita voita sulamaan mikroaaltouuniin 30 sekunniksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vaivaa taikinaan 7 dl vehnäjauhoja. Lisää puolet sulasta voista. Vaivaa loput 7 dl vehnäjauhoja sekä loppu sulasta voista. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla 40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vaivaa taikina uudelleen. Levitä tasolle vehnäjauhoja ja muotoile taikinasta pitkä pötkö, josta voit katkaista sopivan kokoisia pullia. Hyvä vinkki on hieman kostuttaa käsiä ennen pullien pyörittämistä. Asettele pullat leivinpaperin päälle.

Erottele kananmunan keltuainen valkuaisesta käyttämällä sormia siivilänä. Voitele pullat pullasudilla. Paista uunissa 10 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. Asettele tarjolle ja nauti :oP



Taikina:
5 dl maitoa
1 kpl kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Voiteluun
1 kpl kananmuna

Lisukkeet:
1 prk valmis kermavaahto
1 prk mansikkahilloa
1 pss vaahtokarkkeja
1 pss ranskalaisia pastilleja

1. Ota kaikki ainekset esille. 5 dl maitoa, 2 kpl kananmuna, 2 dl sokeria, 1 rkl kardemummaa, 1 tl suolaa, 2 ps kuivahiivaa, 14 dl vehnäjauhoja ja 150 g voita.

2. Lämmitä 5 dl maitoa kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan 2 pss kuivahiivaa. Sekoita mukaan myös 1 tl suolaa, 2 dl sokeria, 1rkl kardemummaa ja 1 kpl kananmuna. Laita voita sulamaan mikroaaltouuniin 30 sekunniksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vaivaa taikinaan 7 dl vehnäjauhoja.

3.  Lisää puolet sulasta voista. Vaivaa loput 7 dl vehnäjauhoja sekä loppu sulasta voista. 

4. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla 40 minuuttia.

5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vaivaa taikina uudelleen. Levitä tasolle vehnäjauhoja ja muotoile taikinasta pitkä pötkö, josta voit katkaista sopivan kokoisia pullia. Hyvä vinkki on hieman kostuttaa käsiä ennen pullien pyörittämistä. 

6. Asettele pullat  leivinpaperin päälle.

7. Erottele kananmunan keltuainen valkuaisesta käyttämällä sormia siivilänä. Voitele pullat pullasudilla. Paista uunissa 10 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

8. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti