sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Uunifetaparsa kahdelle tunnissa

Uunifetaparsa kahdelle tunnissa

Huhtikuussa alkaa vuosittainen  parsakausi. Onneksi Liemessä-blogista löytyi jotain uutta kokeiltavaa: uunifetaparsa! Aikaisemmin on tullut löydettyä maistuva Uunifetapasta ohje. Tämän ohjeen lisäksi lautasella on omatekoista patonkia, jonka ohjeen löytää tästä. Tämä resepti on helppoa kotiruokaa parhaimmillaan: muutamista hyvistä raaka-aineista tulee helposti maistuva ruoka.

Aloita ottamalla kaikki ainekset esille. Huuhtele ja esikäsittele parsat. Mikäli nipussa on paksumpia parsoja, kannattaa niitä kuoria. Aseta uuni lämpenemään 200'c-asteeseen. Kaada 1/2 dl oliiviöljyä uunivuuan pohjalle. Pyörittele parsat öljyssä. Aseta feta-juusto parsojen päälle ja kaada 1/2 dl oliiviöljyä päälle. Leikkaa sitruunat n. 1/2 cm viipaleiksi ja asettele juuston päälle. Ripottele 1 tl mustapippuria ja 1 tl suolaa.

Paista uunissa tasalämmöllä ensin 200'c-asteessa 15 minuuttia ja sitten grillivastuksella 225'c-asteessa 10 minuuttia. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset
1 nippu parsaa
1 dl oliiviöljyä
1 pkt Feta-juustoa
1 kpl sitruuna
1 tl mustapippuri
1 tl suolaa

Sivuun sopii kotitekoinen patonki:
https://helppoakotiruokaa.blogspot.com/2013/05/patonki.html


1. Ota kaikki ainekset esille. Esikäsittele parsat. Mikäli nipussa on paksumpia parsoja, kannattaa niitä kuoria. Aseta uuni lämpenemään 200'c-asteeseen.

2. Kaada 1/2 dl oliiviöljyä uunivuuan pohjalle. Pyörittele parsat öljyssä. Aseta feta-juusto parsojen päälle ja kaada 1/2 dl oliiviöljyä päälle.

3. Leikkaa sitruunat n. 1/2 cm viipaleiksi ja asettele juuston päälle.

4. Ripottele 1 tl mustapippuria ja 1 tl suolaa.

5. Paista uunissa tasalämmöllä ensin 200'c-asteessa 15 minuuttia ja sitten grillivastuksella 225'c-asteessa 10 minuuttia.

6. Asettele tarjolle ja nauti :oP




Alkuperäinen resepti
https://liemessa.fi/2020/04/uunifetaparsa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti