torstai 5. syyskuuta 2019

Porkkanakakku-kääretorttu (45 min + 2h) 10 viipaletta



Syyskuisen sadepäivän piristykseksi sopii loistavasti porkkanakakku-kääretorttu. Aktiivista tekemistä tässä ohjeessa on 45 minuutin edestä ja kääretorttu on hyvä laittaa ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin. Aloita keräämällä ainekset pöydälle. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Laita uuni lämpenemään 200'c:een. Lisää 2 kananmunaa sekä 2 dl sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksiSulata mikrossa 100g voita (30 sek) ja sekoita joukkoon. Lisää kuivat aineet erilliseen kulhoon (2 dl vehnäjauhoja,  
2 tl kanelia, 
1 tl kardemummaa, 
1 tl vaniljasokeria, 
1 tl leivinjauhetta 
ja 1 tl ruokasoodaa)
. Sirottele kuivat aineet taikinan joukkoon siivilän läpi. Loppu taikinasta kannattaa sekoittaa käsin vain yhdellä vatkaimella. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste. Levitä pellille tasaiseksi. Paista uunissa 200'c-astetta 10 minuuttia.

Anna taikinan jäähtyä ja tee tällä välin täyte. Aloita täytteen tekeminen sekoittamalla 100g voita ja 400g tuorejuustoa. Mittaa 5 dl tomusokeria ja sekoita tomusokeri voi-tuorejuustoseokseen. Levitä täyte taikinan päälle kauttaaltaan. Kääri leivinpaperia hyödyntäen rullaksi ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi jäähtymään.

Leikkaa päät pois. Sirottele päälle vähän koristeeksi tomusokeria siivilällä. Asettele tarjolle ja nauti :op


1. Aloita keräämällä ainekset pöydälle. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Laita uuni lämpenemään 200'c:een. Lisää 2 kananmunaa sekä 2 dl sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi.

2. Lisää 2 kananmunaa sekä 2 dl sokeri kulhoon

3. ja vatkaa kuohkeaksi.

4. Sulata mikrossa 100g voita (30 sek) ja sekoita joukkoon.


5. Lisää kuivat aineet erilliseen kulhoon (2 dl vehnäjauhoja,  
2 tl kanelia, 
1 tl kardemummaa, 
1 tl vaniljasokeria, 
1 tl leivinjauhetta 
ja 1 tl ruokasoodaa)
.

6. Sirottele kuivat aineet taikinan joukkoon siivilän läpi.

7. Loppu taikinasta kannattaa sekoittaa käsin vain yhdellä vatkaimella.

8. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste.

9. Levitä pellille tasaiseksi

10. Paista uunissa 200'c-astetta 10 minuuttia.

11. Anna taikinan jäähtyä ja tee tällä välin täyte.

12. Aloita täytteen tekeminen sekoittamalla 100g voita ja 400g tuorejuustoa


13. Mittaa 5 dl tomusokeria

14. ja sekoita tomusokeri voi-tuorejuustoseokseen.

15. Levitä täyte taikinan päälle kauttaaltaan.

16. Kääri leivinpaperia hyödyntäen rullaksi ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi jäähtymään.

17. Leikkaa päät pois.

18. Sirottele päälle vähän koristeeksi tomusokeria siivilällä. Asettele tarjolle ja nauti :op



Alkuperäinen resepti
https://www.meillakotona.fi/reseptit/porkkanakakku-kaaretorttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti