torstai 24. tammikuuta 2013

Karitsapyörykät

Tänään kaupassa tuli vastaan karitsanjauhelihatarjous. Tästä tuli mieleen tehdä karitsanlihapullia, kylkeen lankkuperunoita ja konjakkikastike.

Kaada kulhoon korppujauhot. Lisää kerma, paseerattu tomaatti, kananmuna ja mausteet. Sekoita hieman ja anna hetken imeytyä. Lisää jauheliha ja sekoita. Pyöritä sopivan kokoisia lihapullia pellille. Paista 200'c asteessa puolisen tuntia.

Nosta pyörykät kulhoon ja peittele foliolla. Laita lankkuperunat uuniin ja paista 15 minuuttia. Odota 10 minuuttia ja aloita tekemään kastiketta.

Laita pannu lämpenemään levylle ja lisää voi. Tämän jälkeen lisää kaikki muut aineet. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Karitsapyörykät
400 g karitsan jauhelihaa
1 dl Korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 kananmuna
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Perunat:
450g lankkuperunoita

Kastike:
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
1 rkl Dijon-sinappia
3 rkl konjakkia
2 tl mustapippurirouhetta
suolaa

1. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja laita uuniin 200'c puoli tuntia.

2. Nosta valmiit lihapullat pois ja lisää lankkuperunat. Anna paistua vielä 15 minuuttia

3. Lisää kastikeainekset pannuun ja sekoita

4. Lisää lautaselle ja nauti :oP



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti